Vlaamse omroepsters zwaaien kijkers uit op 16 juli

Foto: Jean Pierre HeijmansVlaanderen neemt op donderdag 16 juli afscheid van zijn omroepsters. Op die dag komen Andrea, Eva, Geena Lisa en Saartje voor de laatste keer in beeld bij de publieke zender Eén. Dat heeft het station vandaag bekendgemaakt. De vier dames nemen die dag elk om beurt een aankondiging voor hun rekening. “Tegen het einde van de avond, na Vive le vélo, zullen ze zich samen tot de kijker richten voor een gepast groet voor de vele jaren trouw kijken“, legt een woordvoerder van Eén uit.

Vanaf 17 juli zullen de huidige zenderstemmen de programma’s buiten beeld aankondigen totdat Eén in het najaar van start gaat met de nieuwe netstijl.

Eén is een van de allerlaatste Europese televisiezenders die afscheid neemt van zijn omroepsters. “Dit is zonder twijfel een van de moeilijkste beslissingen die we de voorbije jaren hebben moeten nemen bij Eén. Onze omroepsters zijn er altijd geweest, en daar raak je niet zomaar aan”, zei zenderbaas Olivier Goris eerder.

Maar televisie evolueert en vraagt nu een andere, snellere aanpak dan tien of twintig jaar geleden. Dat moet je als zender ook durven erkennen.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Ziet u André Hazes jr. ook graag met Gordon mee emigreren naar Dubai?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen