Topmaand voor Veronica: beste juni ooit

Veronica heeft een nieuw kijkcijferrecord gevestigd. De televisiezender heeft de beste junimaand sinds de start van de huidige zender in 2001 achter de rug. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Veronica kwam in de commerciële doelgroep 20 tot 54-jarigen uit op een marktaandeel van 6,9 procent in de junimaand. Het vorige record was 6,8 procent in 2011. Als gekeken wordt naar álle maanden, was juni zelfs de op zes na beste maand ooit voor de SBS-zender.

De SBS-zender heeft in juni meerdere topavonden neergezet. Eén Veronica-uitzending kwam zelfs terecht in de dagelijkse kijkcijfer top 15, namelijk de Formule 1-race van Canada op 7 juni met een voor Veronica zeer hoge 687.000 kijkers.

Het gaat sowieso goed met de SBS-groep, dat al vier maanden achter elkaar zijn kijkcijfers ziet stijgen. In juni kwam het gezamenlijke marktaandeel uit op 23,6 procent.

In februari lag dit percentage nog op 18,9 procent en daarna nam het toe van 20,2 procent in maart naar 21,0 procent in april en 21,2 procent in mei. Over dezelfde periode zagen concurrenten RTL en de NPO de marktaandelen juist dalen.

Vorig jaar bleef SBS in de junimaand steken op een marktaandeel van 15,6 procent, maar toen vond in deze maand een groot deel van het WK Voetbal plaats, dat te zien was bij de NPO.

De topscoorder van SBS is het (show)nieuws op de late avond van SBS 6. Hart van Nederland en SBS Shownieuws gingen afgelopen maand veelvuldig over de grens heen van één miljoen kijkers heen. Sinds RTL Late Night op vakantie is, is SBS 6 dé nieuwe winnaar op de late avond.

Na de zomer start SBS 6 met onder meer de Champions League, K3 zoekt K3, Dokter Tinus en Under The Dome, Net5 komt met Meiden van de Herengracht en House Rules Holland en Veronica heeft de November Premièremaand.

Foto: Philip Folkesson

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen