RTL ontkent Zwarte Tulp-kijkers misleid te hebben

Foto: Kastermans FotografieRTL vindt niet dat ze kijkers van Zwarte Tulp heeft misleid door te verzwijgen dat de serie ook gewoon op de buis komt bij RTL 4. Dat zegt een woordvoerster tegen Totaal TV. Zwarte Tulp werd in februari gelanceerd als ‘internet only-serie’, alleen te bekijken door mensen met een betaald abonnement op Videoland. “We hebben niet bewust verzwegen dat Zwarte tulp lineair zou worden uitgezonden. Tijdens de lancering hebben we aangegeven dat het mogelijk was dat de serie later ook via Free TV te zien zou zijn.

De ‘gratis’ uitzending van Zwarte Tulp op RTL 4 volgt nog geen halfjaar na de lancering op Videoland Unlimited, RTL’s versie van Netflix. “Vanaf het begin is de planning geweest de serie ook te delen met het publiek van RTL 4:, aldus de zegsvrouw.

Deze aanpak past volgens RTL in zijn ‘open distributiestrategie’. “Waarbij content voor een zo breed mogelijk publiek toegankelijk is, zodat kijkers zelf kunnen bepalen waar, wanneer en hoeveel ze kijken.”

Liefhebbers die alle afleveringen achter elkaar willen kijken op het moment dat het hen uitkomt, kunnen hiervoor nog steeds exclusief terecht bij Videoland.

Zwarte Tulp is vanaf zondag 6 september wekelijks om 21.30 uur te zien op RTL 4.

Lees ook: Dramaserie Zwarte Tulp toch gewoon op RTL 4

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen