Albert Verlinde: ‘RTL 4 vreest voor SBS 6’

RTL 4 heeft de startdatum van The Voice of Holland naar voren gehaald in een poging de groei van SBS 6 te stuiten. Dat zei RTL 4-ster Albert Verlinde donderdagavond in RTL Boulevard. Het groots opgezette K3 Zoekt K3 is vanaf begin september dé vrijdagshow van SBS 6. Gisteren werd duidelijk dat de show het vanaf eind september moet opnemen tegen The Voice of Holland van RTL 4. “Het was echt al bekend bij juryleden dat dat later in het seizoen zou zijn“, weet Verlinde.

Het wordt volgens hem een ‘heel spannend seizoen’. “Je ziet dat SBS 6 langzaam aan steeds sterker worden en dat betekent dat RTL 4 zich sterker moet maken en één van de dingen die opvalt is dat The Voice of Holland naar voren is getrokken.

Slechts één week voor de start van K3 Zoekt K3 lanceert RTL 4 een nieuwe vrijdag met Beau van Erven Dorens‘ hypnoseshow You’re Back In The Room en de spelshow Professor Nicolai & Dr. Beckand. Die worden op 25 september al afgelost door The Voice.

De programma’s van Beau en Ruben en Tijl gaan eigenlijk maar vier weken draaien en dan begint The Voice of Holland al. Dat is echt een reactie op wat SBS 6 aan het doen is. Tegenover Flikken Maastricht en K3 Zoekt K3 is The Voice een heel sterke tegentroef die RTL inzet“, aldus Verlinde.

Het lijkt erop dat SBS komend seizoen flink wat marktaandeel gaat wegsnoepen bij de concurrentie. “SBS heeft met de Champions League een sterke troef in handen, dat zag je al woensdagavond.”

SBS 6 was woensdag de winnaar van de avond dankzij de Champions League-voorrondewedstrijd Rapid Wien – Ajax. “En als de Nederlandse clubs het goed doen, dan heb je een dinsdag- en woensdagavond waar je lol mee kunt hebben.

Dus het wordt een spannend, een heet, nieuw tv-seizoen.

 

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen