Peter R. kritisch over experts Tussen Kunst & Kitsch

Foto: Nick van OrmondtPeter R. de Vries vindt het gedrag van de experts van het tv-programma Tussen Kunst & Kitsch zeer twijfelachtig. Dat heeft de misdaadjournalist gezegd in RTL Boulevard. Het NRC Handelsblad onthulde dit weekend dat de experts na de opnames maar al te graag antiek overkopen van de kandidaten, wat hun taxaties buitengewoon onbetrouwbaar maakt. “Er zit een luchtje aan“, aldus De Vries in de showrubriek. “Je moet de schijn vermijden met zoiets en het dus niet doen.

Het Commissariaat voor de Media gaat de praktijken bij Tussen Kunst & Kitsch nader onder de loep nemen. De mediawaakhond gaat binnenkort in gesprek met AvroTros, hoewel die omroep naar aanleiding van de berichtgeving zelf al een gedragscode in het leven heeft geroepen.

Je zou zeggen dat dat onderzoek heel goed binnenshuis zou kunnen gebeuren, want het is best pikant dat de voormalige presentatrice Nelleke van der Krogt en de huidige presentator Frits Sissing allebei bij Opsporing Verzocht vandaan komen. Die moeten het toch onder de knie hebben om uit te vissen hoe het zit“, aldus De Vries.

Tussen Kunst & Kitsch wordt in het nieuwe seizoen voor het eerst gepresenteerd door Frits Sissing.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen