NPO verzweeg Koningslied-tonnen

Foto: NPODe NPO heeft de werkelijke kosten van het Koningslied uit 2013 verzwegen. De omroep van bazen Henk Hagoort en Shula Rijxman heeft niet 150.000 euro, maar 550.000 euro gekregen voor het liedje. Dat bekent de NPO vandaag na berichtgeving van De Telegraaf. Het Koningslied was een samenwerking tussen de NPO en het Nationaal Comité Inhuldiging. De NPO stelde in 2013 dat het 150.000 euro heeft uitgegeven aan het liedje, maar de werkelijke kosten liggen veel hoger.

De Telegraaf heeft namelijk ontdekt dat het Nationaal Comité Inhuldiging ook nog eens 400.000 euro aan kosten voor het Koningslied heeft staan op zijn jaarrekening.

Een woordvoerder van NPO bevestigt nu in het NRC dat het naast de eerder genoemde 150.000 euro inderdaad 400.000 euro “of zoiets” van het Nationaal Comité Inhuldiging heeft ontvangen. Dit bedrag werd eerder niet genoemd, “omdat er niet naar was gevraagd”.

Volgens de NPO is het enorme bedrag uitgegeven aan ‘de productie van het Koninglied, de app, de videoclip en het totstandbrengen van de liveverbinding’.

Het Koningslied werd geschreven voor de inhuldiging van koning Willem-Alexander en werd door een keur aan bekende artiesten uitgevoerd in de Rotterdamse Ahoy’.

De artiesten, de componisten en veel andere partijen werkten belangeloos mee aan het lied. Er is dan ook veel verbazing over de gespendeerde 550.000 euro.

De NPO wil het bedrag niet uitsplitsen.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen