Eric van Tijn ligt dubbel om duur Koningslied

Eric van Tijn kan bijna niet geloven dat de NPO maar liefst 550.000 euro heeft uitgegeven aan het Koningslied, waar artiesten en andere partijen belangeloos aan meewerkten. Dat zei hij vanochtend op Radio 10. De NPO heeft niet 150.000, maar 550.000 euro betaald voor het lied, werd vanochtend duidelijk. Bizar veel, vindt muziekproducent Van Tijn. “Ik vind 150.000 al een belachelijk bedrag, maar 550.000 slaat helemaal nergens op. Er is ergens iemand die vreselijk zijn zakken heeft gevuld.”

Van Tijn begrijpt er niets van. “Iedereen deed het toch voor het goede doel? Ik ben wel benieuwd wie die rekening dan heeft, ha ha ha. En dan ook nog een lied dat niemand goed vond, ha ha. Iemand is slim geweest.

Een lied produceren kost helemaal niet zo veel geld, weet Van Tijn. “Dat kan niet! Ha ha ha. Wat zoiets kost? Niet dat in ieder geval! En ook niet 150.000. Dat moet stukken minder zijn, en zeker als iedereen belangeloos meedoet.”

Je hebt in elk geval studiokosten, aldus Van Tijn. “Omdat veel mensen moeten komen. Tegenwoordig is 2000 per dag al veel, maar niet 550.000. Ha ha ha. Ik weet niet hoe lang ze bezig zijn geweest, ha ha. Het is best pijnlijk dit. Ik ben echt wel benieuwd waar het terecht is gekomen.

Er zijn altijd wel wat andere onkosten, maar dan heb je het over maximaal een paar duizend euro voor catering of security. Want niet iedereen doet het voor niks, bijvoorbeeld cameramensen, die hard moeten werken voor hun geld.”

Maar zelf dan kom je niet aan 150.000 euro, maar ook niet aan 100.000 of 50.000 euro. Dit slaat nergens op. Dit kan gewoon niet.”

Lees ook: NPO verzweeg Koningslied-tonnen

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen