Hevige septemberstrijd NPO 1, RTL 4 en SBS 6

Over een maand begint het nieuwe tv-seizoen en die belooft zwaarbevochten te worden. NPO 1 laat nieuwe afleveringen van zijn vele succesnummers zien, op RTL 4 keert tv-hit The Voice of Holland terug en SBS 6 pakt uit met K3 Zoekt K3 en de Champions League. Dat blijkt uit de uitzendschema’s van september. De spannendste strijd wordt gestreden op de vrijdagavond, als Flikken Maastricht weer begint op NPO 1, The Voice of Holland terugkeert op RTL 4 en K3 Zoekt K3 in première gaat op SBS 6.

De ogen van tv-watchers zijn vooral gericht op K3 Zoekt K3, het prestigeproject dat SBS 6 weer de kijkcijfers moet bezorgen die het tot een paar jaar geleden scoorde met zijn grote shows. Daarvoor wordt onder andere showhost Gerard Joling ingezet.

K3 Zoekt K3, dat op 4 september begint, lijkt veel kans te maken. Het is een unieke, eenmalige programmareeks waarin een volledig nieuwe bezetting voor de razend populaire meidengroep K3 wordt gezocht.

Toch krijgt de talentenjacht het niet makkelijk. Flikken Maastricht (28 augustus) bewijst al jaren een kijkcijferkanon te zijn en begint nu aan zijn tiende seizoen. De politieserie vormt een uitzendavond met EO’s nieuwe BN’er-gameshow In De Ban Van De Condor (4 september) met Tooske Ragas.

En dan biedt RTL 4 ook nog eens twee volledig nieuwe titels aan: de hypnoseshow You’re Back In The Room met Beau van Erven Dorens en Professor Nicolai & Dr. Beckand, die op 28 augustus beginnen. Zij worden op 25 september afgelost door een nieuw, zeventiendelig seizoen van The Voice of Holland.

Zaterdag en zondag

De zaterdagavond van NPO 1 wordt in september opgevrolijkt door Frans Bauer, die met de familieshow What The Frans komt. Hij vormt straks een uitzendavond met 10 Jaar Ik Vertrek en Koefnoen.

RTL 4 heeft de grote show Dance, Dance, Dance op het zaterdagprogramma staan, terwijl SBS 6 voorzichtig films programmeert.

Op de zondag verzekert NPO 1 zich van hoge kijkcijfers met Heel Holland Bakt en Eén tegen 100, terwijl RTL 4 Ontvoerd en de dramaserie Zwarte Tulp programmeert. SBS 6 brengt de kijker Wegmisbruikers en Red Mijn Vakantie.

Maandag en dinsdag

De maandagavond blijft vermoedelijk ook het terrein van NPO 1 met tv-hits Radar, Spoorloos en Het Familiediner. RTL 4 houdt zijn seriemaandag in stand met CSI en het nieuwe CSI: Cyber. Bij SBS 6 is Under the Dome te zien.

Eind september gaat er flink wat veranderen op de maandagavond, want op 28 september verhuist SBS 6 zijn series Dokter Tinus en Bureau Raampoort naar deze nieuwe uitzendavond. Deze avond met Nederlandse series kan de genadeklap betekenen voor RTL 4’s kwakkelende seriemaandag met buitenlands product.

De dinsdag blijft misdaadavond bij NPO 1 met titels als Opsporing Verzocht en Opgelicht, RTL 4 programmeert Uitstel van Executie en Dubbeltje op zijn Kant en SBS 6 wisselt NCIS af met Champions League-voetbal.

Woensdag en donderdag

Frits Sissing debuteert op NPO 1’s woensdag als presentator van Tussen Kunst en Kitsch, dat samen met detectiveseries een uitzendavond vormt. RTL 4 brengt de Froukje de Both-serie Extreem Jaloers en de Ruben Nicolai-show Beste Kijkers. SBS 6 wisselt De 25 af met Champions League-voetbal.

De donderdag is traditioneel gezien NPO 1’s zwakste avond. In september komt het station met een nieuw seizoen van Overspel en het Katja Schuurman-programma Alles Voor Je Kind.

RTL 4 komt op de donderdag met Johnny de Mols SynDROOM en Gordons Nooit Meer Naar Huis, terwijl SBS 6 afleveringen van NCIS: LA inzet.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen