Songfestival-winnaar adviseert terugkeer voorrondes

Foto: KROSongfestival-winnaar Måns Zelmerlöw denkt dat Nederland Trijntje Oosterhuis-achtige taferelen kan voorkomen door de voorrondes weer in te voeren. Dat heeft hij gezegd in RTL Late Night. De act van Oosterhuis klopte van geen kant, terwijl die van Zelmerlöw tot in de puntjes verzorgd was. Aangezien er in Zweden nog voorrondes zijn, had hij zijn act al talloze keren geoefend. “Ik denk dat de voorronde een goede manier is, omdat daardoor alleen acts geselecteerd worden die de aandacht trekken.

Er zijn in Zweden zes voorrondes met 32 kandidaten. “En het publiek mag stemmen. Ik denk dat dat een goede manier is om de inzending te kiezen.”

Zelmerlöw heeft Oosterhuis voorafgaand aan het liedjesfestijn ontmoet. “Ik heb Trijntje ontmoet bij Eurovisie in Concert, een paar weken voor het Songfestival in Amsterdam. Ze was geweldig. Ik hoorde het liedje toen en wist bijna zeker dat ze het tot de finale zou schoppen.”

Dat is uiteindelijk niet gebeurd. “Het liedje was goed, zij was goed, maar ik vond de tv-productie niet zo goed. Het trok mijn aandacht niet. Ik denk helaas dat dat het was.”

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen