Erland Galjaard geloofde niet in Nick & Simon

RTL 4-baas Erland Galjaard had in eerste instantie weinig vertrouwen in Nick & Simon als coaches in The Voice of Holland. Dat vertelde de tv-baas donderdagavond in RTL Late Night. Producent John de Mol wilde Nick & Simon erbij hebben, maar Galjaard was minder enthousiast. “Ik was zelf niet heel erg overtuigd van hen als sprekers. Ik kende ze niet zo goed. Die twee mannen waren uiteindelijk een sensatie in het eerste seizoen. Ik vond het echt een sensatie.”

Het duurde voor het eerste seizoen ‘een tijd’ om coaches te vinden, aldus Galjaard. “Daar heeft John een belangrijke rol in gespeeld. Ik herinner me nog dat hij op weg naar Volendam was en dus naar Nick & Simon ging. Ik zei: ‘Succes, ik hoor je over een kwartier weer, want die sturen je zo weg.’

Niet omdat hij John de Mol is, aldus Galjaard: “Maar wel omdat die jongens vol in hun roem zaten en alleen maar optraden. Dit kostte heel veel tijd, dus waarom zouden ze het doen?

Overigens geloofde Galjaard in eerste instantie ook niet in Ik Hou Van Holland, en al helemaal niet in teamcaptain Jeroen van Koningsbrugge. “Jeroen had op dat moment aardig wat dingen gedaan, maar ook veel reclames. Ik vond het een beetje van veel niks.”

Ik dacht: moet dat nou de zaterdagavond redden en moet dat nou een sidekick worden?“, aldus Galjaard, die uiteindelijk naar Linda de Mol luisterde. “Dat heb ik gedaan en gelukkig maar.”

 

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen