RTL was niet altijd Gerard Joling-fan

Gerard Joling is tegenwoordig één van de meest gevraagde tv-sterren en te zien bij RTL én SBS, maar vele jaren geleden zag RTL nog weinig in hem. Dat onthult Carlo Boszhard in een interview met Avrobode. Joling was in de begintijd van Life & Cooking week na week te gast bij Boszhard en zijn collega Irene Moors. Dat wekte bij de RTL-bazen de nodige verbazing op. “RTL belde weleens: wat doet die man daar toch steeds? Hij was toen een C-artiest“, legt Boszhard uit in de tv-gids.

Moors vindt het indrukwekkend hoe Joling zich heeft ontwikkeld. “Nu is Gerard de koning van het entertainment. Hij zegt zelf ook dat-ie daar dankbaar voor is hoor. En tot op de dag van vandaag kunnen we hem alles vragen.

De wekelijkse optredens van Joling vond Moors meer dan grappig. “Vanaf seizoen één is hij bijna wekelijks in de uitzending geweest. Dat kwam omdat hij om de hoek woonde en aan het eind van elke uitzending zei: ‘Tot volgende week!’ Heb je hem weer, dachten wij dan, maar het was ook heel grappig.

Joling werd zo populair dat hij geen tijd meer had om elke zondag aan te schuiven. Boszhard: “Ik weet zeker dat Gerard Joling niet dezelfde carrière had gehad als hij niet zo vaak bij ons was geweest.

Boszhard benadrukt dat hun zondagshow niet alleen Joling een boost gaf. “Een flink aantal carrières heeft een doorstart gekregen dankzij ons programma. Glennis Grace en Maik de Boer bijvoorbeeld.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen