‘Elke dag Divorce op RTL 4 is overkill’

Foto: John KramerHet dagelijks uitzenden van Divorce op het tijdstip van RTL Late Night is iets te veel van het goede. Dat vindt tv-recensent Angela de Jong, schrijft ze dit weekend in het AD. De dagelijkse herhaling van Divorce, waarmee RTL 4 de late avond volledig uit handen geeft aan NPO 1 en de grote commerciële concurrent SBS 6, valt als het aan De Jong ligt in de ‘doe-dat-nou-alsjeblieft-niet’-categorie. “Juist omdat ik een fan ben van de serie, waak ik voor een overkill“, zegt ze.

De Jong ergert zich aan de hoeveelheid herhalingen in de zomer. “Ik zou het op deze plek niet moeten proberen om een oude column te recyclen“, zegt ze.

Maar de kijkers kijken toch, weet ook De Jong. “Alleen al omdat er in de gidsen tegenwoordig nauwelijks meer wordt aangegeven of iets een herhaling is of niet.”

Daardoor weet De Jong vaak ook niet meer wanneer er nou een nieuwe aflevering te zien is, bijvoorbeeld van CSI. “Maandag voelde het als dubbel geluk toen ik bij RTL 4 een episode trof die ik nog niet kende.

Wat heel goed kon kloppen, zag ik later. Dat was nou uitgerekend geen herhaling.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen