‘RTL-management wilde stoppen met RTL Z’

Foto: RTLDe toekomst van RTL Z, de zakenzender van RTL, was jaren geleden serieus in gevaar. Dat zegt Fons van Westerloo, die in 2008 afscheid nam als directeur van RTL, in zijn column in De Telegraaf. Het had niet veel gescheeld of RTL Z was er vandaag de dag niet meer geweest, aldus de televisiebaas. “Bij mijn eerste budgetbespreking als hoogste baas van RTL drong het managementteam er sterk op aan om RTL Z om bedrijfseconomische redenen te sluiten.

Uiteindelijk was het Harm Taselaar, nog steeds de baas van RTL Nieuws, die RTL Z overeind hield. “Hij hield een gepassioneerd betoog om dat niet te doen met het argument dat tv-nieuws altijd een hoge kostenpost is die niet aan de winst bijdraagt, maar wel degelijk aan een positief imago van een commerciële zender en het democratisch gehalte van een land.”

Van Westerloo heeft naar Taselaar geluisterd en is daar nog altijd blij mee. Het bewijs dat RTL Z een succes is, is de lancering van een 24-uurskanaal voor de zender in september, aldus Van Westerloo.

RTL Z zendt nu nog overdag uit op het kanaal van RTL 7. Die zender komt volgend tv-seizoen met een alternatieve programmering overdag.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen