Man Bijt Hond wijkt voor Obama-interview

Foto: Roland J ReindersIn navolging van de Vlaamse omroep, heeft ook de NOS ervoor gekozen om maandag het gesprek tussen Barack Obama en David Attenborough uit te zenden. De uitzending begint om 19.00 uur op NPO 2, waardoor De Hokjesman vervalt en Man Bijt Hond opschuift tot 19.55 uur. Dat heeft de omroep laten weten. President Obama in conversation with Sir David Attenborough gaat vanavond om 23.30 uur Nederlandse tijd in première op BBC One. Morgen volgen Nederland en België.

De meest machtige man op de planeet interviewt de meest geliefde naturalist over zijn leven, over klimaatverandering en de toekomst van onze planeet.

Het klinkt als een sprookje maar afgelopen mei, op zijn 89ste verjaardag, werd Sir David Attenborough uitgenodigd op het Witte Huis voor een gesprek op televisie. Niemand minder dan de Amerikaanse president Barack Obama was hierbij degene die de documentairemaker vragen stelde“, aldus de omroep.

Dit unieke interview wordt vandaag simultaan uitgezonden in Engeland op BBC1 en op BBC Amerika. “De NOS volgt de dag erna, evenals onder meer de VRT.”

Obama steekt tijdens het interview niet onder stoelen of banken dat hij Attenborough al lange tijd bewonderd. Maar Attenborough maakt het hem gedurende het interview niet makkelijk.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen