Salarisverhoging voor opvolger Coen & Sander

Frank van der Lende heeft salarisverhoging gekregen van BNN nu hij de middagshow van 3FM gaat presenteren. Dat vertelt de radio-dj in een interview met nrc.next. Van der Lende volgt maandag Coen Swijnenberg en Sander Lantinga op, die bij 3FM zo’n 200.000 euro per persoon verdienen en straks bij Radio 538 vermoedelijk het dubbele. “Ik krijg een prima salaris. Niet superveel, niet superweinig. Ik had al een vast contract, ik kreeg er gewoon iets bovenop“, zegt hij.

Het gaat Van der Lende niet om het geld. “Weet je, ik geef helemaal geen kut om geld. Ik haal mijn kleren bij de kringloop, ik rij in een afgeragde Kia Rio. Als ik maar uit eten kan.

Van der Lende begint aan een nieuw hoofdstuk in zijn leven. “Ik woon hier nog zeker tien jaar, en ik wil deze show ook zeker tien jaar maken. Een programma op dit tijdstip doe je niet voor twee jaar.”

Over luistercijfers heeft Van der Lende nog niet nagedacht. “We hebben geen doelstellingen, niet van: bij zus-en-zoveel luisteraars is het goed. We zullen sowieso wel een knauw krijgen omdat Coen en Sander gewoon heel populair zijn.”

Het enige waar ik op afgerekend word, is hoe hard ik werk. En ik ga echt keihard werken. Ik weet niet of ik het beste radioprogramma ga maken met de hoogste luistercijfers, maar ik zal ervoor zorgen dat ik iets maak wat er nog niet is.”

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen