Carlo en Irene nemen afscheid van 15 jaar zondagse tv

Foto: RTLCarlo Boszhard en Irene Moors hebben een historische uitzending van Life 4 You voor de boeg. Na vijftien jaar neemt het duo vandaag afscheid van hun talkshow die de kijker meenam van de late middag naar de vroege avond. “Uiteindelijk is de vraag die we onszelf gesteld hebben heel simpel: hadden we nog zes jaar succesvol aan die tafel kunnen blijven zitten of was het dan minder geworden? Zoals het programma nu gemaakt wordt, is het moeilijk vol te houden“, vertelt Boszhard in Het Parool.

Dat komt vooral door het veranderde tv-landschap, vertelt hij. “We zitten in een landschap waarin we met RTL late night, RTL boulevard en De wereld draait door in dezelfde vijver vissen. Die programma’s waren er nog niet toen wij begonnen met Life & Cooking.

Toch onderscheidde Life 4 You zich op meerdere punten, zoals muziek. “Ik kan me voorstellen dat het verdwijnen van Life 4 You wel een verlies is voor de muziekindustrie. Er is geen enkel programma, behalve Koffietijd, waar muzikanten gewoon hun hele liedje mogen spelen.”

Of het later vandaag een jankboel wordt op RTL 4? Boszhard vult in het AD aan: “Nou, Irene kennende zullen we toch wel wat emotionele momenten krijgen.

Om 15.55 uur begint een compilatie met alle hoogtepunten van vijftien jaar Life & Cooking en Life 4 You. Om 17.25 uur is de grote finale van de talkshow met als rode draad een top 15 van gasten die vaak te gast zijn geweest.

De nummer één is Joling, die vandaag bij Toppers in Concert is. “We hadden natuurlijk wel een schakeling gepland, maar we moeten natuurlijk even afwachten. Ik kan me voorstellen dat hij met andere dingen bezig is even“, zei Moors deze week in RTL Boulevard, verwijzend naar het auto-ongeluk waarbij hij betrokken was.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen