Richard Groenendijk gaat voor 850.000 kijkers

Richard Groenendijk hoopt dat er vanavond minstens 850.000 mensen gaan kijken naar zijn Jopie Parlevliet Show op RTL 4. Dat heeft hij laten weten op 3FM. De Jopie Parlevliet Show begint om half tien, na het succesvolle De Jongens tegen de Meisjes. Toch rekent Groenendijk zich niet rijk. “Het is op zaterdagavond half tien, maar wel met een onbekende naam. Het is geen Linda de Mol die daar zit. Ik moet realistisch zijn. Zullen we gaan voor 850.000 kijkers?

Groenendijk kan met deze voorzichtige inschatting bijna niet de mist in gaan. Veel tv-makers, waaronder John de Mol, zien een miljoen kijkers als de absolute ondergrens voor een groot prime time-programma op een grote tv-zender.

Morgenochtend ziet Groenendijk aan het internet gekluisterd voor de laatste kijkcijfers. “Dat is wel iets waar we ons opeens mee bezig willen houden. Dat wil ik liever niet, maar ondertussen doe je het toch.”

Ik weet nog dat we de allereerste aflevering van Wie Ben Ik? deden en ik de volgende ochtend zes sms’jes had. Van Erland, van Wendy, van Paul, van Jandino. Ik dacht: dat hoef ik allemaal niet te weten. Maar de week erna was ik zelf ook aan het kijken om half acht.”

Heleen van Royen, Jan Kooijman en Leonie ter Braak zijn de eerste gasten van Groenendijks typetje Parlevliet.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen