John van den Heuvel vindt kritiek Parool ‘makkelijk’

Foto: Elvin BoerJohn van den Heuvel vindt de kritiek van tv-recensent Han Lips van Het Parool op de seizoensopener van zijn programma Op De Vlucht ‘erg makkelijk’. Dat vertelt hij in een interview met ThePostOnline. Volgens Lips heeft de kijker ‘een uur doodsaaie televisie’ gezien, die werd gered door één spannende confrontatie met crimineel Saban Baran aan het eind. “De kritiek begrijp ik, maar het is wel typisch het werk van een tv-recensent die lekker van achter zijn bureau zit te tikken“, zegt hij.

Lips heeft totaal geen beeld wat het inhoudt om zo’n programma te maken, aldus Van den Heuvel. “Hij denkt zeker dat we met een krant met twee gaten aan het spioneren zijn.”

In werkelijkheid is het volgens Van den Heuvel ‘erg lastig wat we doen’. “Het brengt het enorme risico’s met zich mee en bovendien moeten we het ook nog eens goed vast zien te leggen op camera. Kritiek hebben mag natuurlijk, maar ik vind het in dit geval wel erg gemakkelijk.

De confrontatie was vooral verbaal spannend. Er volgde geen arrestatie aan het slot van de uitzending. “Maar we hebben de afgelopen maanden wel veel druk gezet op politie en justitie en mede daardoor zal hij binnenkort alsnog voor de rechter verschijnen.”

In Op De Vlucht zoekt Van den Heuvel uit het land gevluchte criminelen op. De nieuwe serie ging vorige week donderdag van start met 1,3 miljoen kijkers.

Lees de column van Lips in Het Parool en het interview met Van den Heuvel bij ThePostOnline.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen