‘RTL kneep Johan Derksen behoorlijk uit’

De ruzie tussen Johan Derksen en René van der Gijp tijdens de afgelopen editie van VI Oranje had mede te maken met de overwerktheid van Derksen. Dat vertelt Michel van Egmond, voormalig eindredacteur van VI, vandaag in het AD. Derksen werd wel erg vaak ingezet door RTL, vindt Van Egmond. “Johan was in die periode doodop. RTL kneep hem behoorlijk uit. Als er ergens een bal rolde, zat hij te wauwelen. Zo’n avondje Europa League kost je 5 uur, hoor. Dat speelde een rol in het conflict.

Nog nooit was er zo’n groot conflict in de studio van VI. “Natuurlijk was de ruzie tussen René en Johan niet geacteerd. Denk je werkelijk dat je, met deze types, zoiets kunt ensceneren? Dat we om precies 21.35 uur vanuit de regiekamer het sein geven iemand ‘paardenlul’ te laten roepen of over de zus van Hanssie te beginnen?

Uiteindelijk verloren de mannen van VI ook nog de sympathie van het publiek door continu kritisch te blijven over Oranje, dat het uiteindelijk schopte tot de troostfinale. “Ik sloot niet uit dat VI zichzelf opblies.

Prachtige ironie natuurlijk, dat Louis van Gaal – door René en Johan altijd afgezeken – dankzij zijn prestaties met Oranje uiteindelijk verantwoordelijk zou zijn voor de val van het programma.

Van Egmond heeft opnieuw een VI-boek geschreven. ‘Topshow – Achter de schermen bij Voetbal International’ is vanaf nu te verkrijgen.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen