Floortje Dessing: ‘Nederlandse tv heel goed’

Foto: RTLFloortje Dessing is er tijdens haar reizen achter gekomen dat de Nederlandse televisie bovengemiddeld goed is. Dat vertelt de presentatrice vandaag in De Telegraaf. Dessing, bekend van haar reisprogramma’s bij de NPO, prijst het tv-aanbod in ons land. Ze mist naar eigen zeggen helemaal niks op de tv. “Iedereen klaagt, maar wij hebben hele goede tv. Ga maar eens kijken in Australië, Azië of delen van Zuid-Europa: pffff. Ook in Amerika vind je geen goed journaal vinden.”

Toch zijn er ook programma’s die Dessing steevast wegzapt. “Realityshows boeien me niet, al vond ik die over Roy Donders heel grappig. En niet om het af te kraken, maar ik heb nog nooit een aflevering van GTST gezien.

Haar lievelingsprogramma’s zijn vooral te zien bij de NPO. “Ik hou van drama als True detective en Homeland. Verder zijn wij in Nederland ijzersterk als het gaat om actualiteiten. Een programma als Nieuwsuur belicht zaken van alle kanten. Verder kijk ik altijd naar het NOS Journaal.”

Toen ik tijdens mijn ziekte bij mijn ouders woonde, keek ik met hen Tussen kunst en kitsch: hilarische slow-tv in ultieme vorm.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen