Catherine Keyl: ‘Boulevard ingezakt door Shownieuws’

Foto: Roy BeuskerCatherine Keyl denkt dat de afname van het aantal kijkers van RTL Boulevard te maken heeft met het toenemende succes van SBS Shownieuws. Dat heeft de tv-diva gezegd op Radio 1. De kijkcijferval van RTL Boulevard werd uitgebreid besproken in De Ochtend. “Ik denk dat de grootste oorzaak van het terugvallen van de kijkcijfers van RTL Boulevard de enorme concurrentie van Shownieuws is. Dat programma is heel goed geworden, nu John Lukken daar de hoofdredacteur is“, liet Keyl weten.

Lukken, de voormalig baas van Veronica Magazine, heeft Shownieuws meer to the point gemaakt. “Hij heeft een heel andere journalistieke visie aan dat programma gegeven. Nu valt ook op hoe erg RTL Boulevard eigenlijk vertrut. Het is enorm aan het vertrutten.”

Keyl vindt RTL Boulevard saai. “Het gaat maar over mensen in verwachting en hun woordgrapjes waren vroeger super goed, maar zijn nu steeds flauwer. Mensen raken daar ook op uit gekeken.”

De nieuwtjes zoals RTL Boulevard die brengt, zijn overdag allemaal al te lezen via internet, meent Keyl. “Ze moeten veranderen en meer achtergronden gaan doen. Meer interessante dingen brengen die werkelijk ergens over gaan. Dat oppervlakkige gedoe gaat niet meer.”

RTL Boulevard zit zo nu en dan onder de 800.000 kijkers. “Terwijl ze er vroeger 1,2 miljoen hadden“, aldus Keyl. “En bij Shownieuws gaat het heel goed. Ze hebben al een paar keer veel hoger gescoord dan Boulevard.

Naar verluidt wil RTL 4-baas Erland Galjaard de dalende kijkcijfers van RTL Boulevard bestrijden met een metamorfose. Albert Verlinde zou echter woest zijn over zijn plannen.

Lees ook: ‘Albert Verlinde woest op Erland Galjaard’

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen