Trijntje Oosterhuis: ‘Discussie over budget Songfestival’

Er worden discussies gevoerd over het budget dat AvroTros uittrekt voor het Eurovisie Songfestival. Dat vertelt Trijntje Oosterhuis, de inzending van dit jaar, in het AD. Het budget van AvroTros is beperkt. “Ik ken het precieze budget niet, maar het blijft altijd lastig: grootse ideeën kosten ook veel geld. Dat heeft regisseur Hans Pannecoucke ook duidelijk laten weten: verwacht niet de wereld voor dit beschikbare bedrag. Daarover worden volgens mij nog steeds discussies gevoerd“, vertelt ze.

Hoe die discussies zich ontwikkelen, weet Oosterhuis net. “Ik krijg daar weinig van mee. Vooralsnog gaan wij gewoon doen wat we denken dat nodig is in Wenen, maar de mogelijkheden zijn niet oneindig.

Toch stelt Oosterhuis wel dat al haar wensen zijn vervuld door AvroTros. “Tot op heden wel, ja.

Bookmakers denken dat Oosterhuis niet veel kans maakt. “Die polls volg ik bewust geen van alle. Dat zou alleen maar afleiden. Wat zou ik er als artiest aan hebben om ze elke morgen te bestuderen? Moet ik er motivatie uithalen?

Oosterhuis maakt zich geen zorgen. “Ik bedoel het niet arrogant, maar mijn leven of carrière hangt niet af van een hoge klassering.

Oosterhuis zingt op dinsdag 19 mei in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival in Wenen.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen