Astrid Joosten moest bedelen voor geld

Foto: AVROAstrid Joosten moest flink haar best doen om de financiering van de documentaire De magie van het dagboek van Anne Frank (vanavond prime time op NPO 1) rond te krijgen. Dat vertelt ze vandaag in De Telegraaf. Het is een dure productie. “Voor het eerst in mijn leven heb ik moeten ’bedelen’. Dat vond ik helemaal niet erg, ik begrijp dat de tijden binnen de publieke omroep veranderd zijn. Het vfonds, het nationaal fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg, sprong gelukkig bij.

Het idee voor de documentaire over Anne Frank ontstond ooit tijdens haar tv-interview met Nelson Mandela. “Hij vertelde me hoeveel hij heeft gehad aan het dagboek van Anne op Robbeneiland.

Voor de docu sprak Joosten met vele beroemdheden, zoals Whoopi Goldberg, maar ook Gloria Estefan. “Als ze in Amsterdam een concert geeft, bezoekt ze altijd het Achterhuis. En dan moet haar hele entourage, tot en met de make-upartiest, verplicht mee.

Joosten vindt het goed dat Anne Franks dagboek verplichte kost is op scholen in een aantal landen, zoals Frankrijk en Japan. “Maar in Nederland niet! Ik roep de minister van Onderwijs op daar snel wat aan te doen.

De magie van het dagboek van Anne Frank is om 20.30 uur te zien op NPO 1.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen