Thekla Reuten speelt Nederlandse Rita op NPO 1

Geplaatst op wo 08 apr 2015 om 14:54

BNN heeft actrice Thekla Reuten gestrikt voor een nieuwe grote dramaserie op NPO 1: Tessa. De eerste aflevering is komend najaar te zien. Dat heeft de omroep vandaag laten weten. Tessa gaat over de stoere, politiek incorrecte lerares Tessa, die rookt op de meisjes-wc, doet het met de rector en zegt iedereen precies waar het op staat. Oftewel: de Nederlandse versie van de Deense Rita, de lerares die de hoofdrol speelt in de gelijknamige serie Rita, die in Nederland te zien is op Netflix. 

Tessa is lerares en alleenstaande moeder met drie kinderen. Zowel op school als in haar privéleven schopt ze de boel behoorlijk in de war. Ze heeft een gruwelijke hekel aan autoriteit en ligt daarom regelmatig overhoop met haar collega’s.

Maar Tessa heeft een klein hartje en voelt feilloos aan wat iedereen nodig heeft. “Tessa is een fantastisch karakter om te spelen. Ze is altijd eerlijk en dat leidt tot gênante en komische situaties“, zegt Reuten.

Het is een uitdagend personage, vindt ze. “Het ene moment kijk je vol ontzag naar haar en zou je haar dolgraag willen zijn, het volgende moment is ze zo hoekig en onbeholpen dat je er kromme tenen van krijgt. Ik verheug me er enorm op in de huid van Tessa te kruipen.

Andere grote rollen zijn voor ondermeer Lies Visschedijk, Guido Pollemans en Esmée van KampenBeppie Melissen, Stefanie van Leersum, Joes Brauers, Bo Maerten, Peter Bolhuis, Niels Gomperts, Hendrikje Nieuwerf, Mattijn Hartemink en Alice Reijs maken de cast compleet.

De regie is in handen van Pieter van Rijn (Flikken Maastricht, ’t Schaep) en Anne de Clercq (Feuten de serie). Tessa wordt geproduceerd door Eyeworks in coproductie met BNN. De serie is door Karen van Holst Pellekaan en Marnie Blok bewerkt vanuit het Deense origineel.

De opnamen zijn deze week van start gegaan.

De Deense Tessa, Rita dus, wordt gespeeld door Mille Dinesen, die voor de rol is bekroond met een award op het tv-festival van Monte Carlo. In Denemarken wordt inmiddels het derde seizoen uitgezonden.

Ook de Amerikanen komen met een eigen editie. Daar wordt de rebelse lerares gespeeld door Anna Gunn.

De Deense Rita:
13 Reacties op “Thekla Reuten speelt Nederlandse Rita op NPO 1”


 1. Mike

  Het origineel is erg goed, maar nu krijg je weer dat ze het in Nederland willen naspelen. Waarom zendt NPO 1 niet het Deense origineel uit en verzinnen ze zelf wat nieuws? Naspelen is zo niet creatief.

 2. Vera van Zeil

  Hou toch eens op met dat naspelen! Steek gvd eens tijd en geld in je eigen ideeën. Jezus, ik kijk het origineel wel. Ik dacht dat alleen die kktuktt-Amerikanen dit steeds deden, maar in Nederland gebeurt het ook steeds vaker. Slap onorigineel gedoe.

 3. Anoniem

  Breng gewoon het origineel op tv

 4. A. Zijn

  Dat zijn aardig wat series dan komend najaar op NPO1 (Tessa,Dokter Deen,Overspel, Heer & Meester, Flikken Maastricht).

 5. Sean

  De synopsis klinkt als Bad Teacher, je weet wel die film met Cameron Diaz, maar de trailer van de originele versie vertelt weer net wat anders. Hoe dan ook, ik ga er waarschijnlijk toch niet naar kijken.

 6. Anoniem

  Fantastisch dat Tekla de titelrol speelt in een grote nederlandse serie. Hoop dat het wat goeds wordt

 7. E-Online

  Netflix heeft zo’n miljoen gebruikers in Nederland, lijkt mij behoorlijk kansloos om dan voor veel geld een Nederlandse remake te maken.

 8. Dean

  @A.Zijn,

  Je vergeet het vierde seizoen van Penoza, dat dit najaar eindelijk (na 2(!) jaar wachten) terugkeert op NPO3. Jammer dat de NPO altijd zolang wacht met vervolgen op NL dramaseries, dat doen ze bij RTL en vooral SBS tegenwoordig toch een stuk sneller.

  Tussen Celblok H. 1 & 2 zat bijv. maar een halfjaar, Toch wat anders dan twee jaar wachten op je favoriete serie! Ik snap ook wel dat een remake van een Australische serie minder productietijd nodig heeft dan een serie van Nederlandse origine, maar dan nog zouden ze zo’n serie toch een jaar later op de buis kunnen brengen? Puur en alleen omdat de NPO alles een jaar van te voren in de schema’s vast legt, waardoor er dus het jaar erop geen plek meer is voor een vervolg en je dus een jaar extra moet wachten.

 9. NedDrama

  De NPO gaat verder vanaf volgend jaar NTR’s College Tour met Twan Huys verhuizen van NPO3 naar NPO2. ‘Daar past het beter qua profiel,’ vindt Klein. De verhuizing maakt onderdeel van de plannen om de zenders, en dan met name, NPO1 en NPO2 nog scherper ten opzichte van elkaar te programmeren. Klein: ‘Er komen grotere verschillen.’ Over eventuele gevolgen voor andere programma’s wil de NPO nog niks zeggen. Wel gaat de NPO tien miljoen euro extra investeren in drama. De reden is dat het genre niet alleen heel populair is maar zich ook goed leent voor online kijken.

 10. Dusniet

  Luther Seizoen 4, Mad men S7 en Board Walk Empire S3-S4 & S5 moeten ook op 1! rond 23.00 op Zaterdag!

 11. Mediaprak

  De Slimste Mens naar NPO1?

 12. A.Zijn

  @Dean Ik had het even over NPO1.

 13. Machinist

  Gaan we weer met het droeve kopiëren van wat de Zweden, de Noren en de Denen wel zelf kunnen en doen. Maar nee, Nederland moet weer sneu de boel nadoen. Amateurs.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.