Thekla Reuten speelt Nederlandse Rita op NPO 1

BNN heeft actrice Thekla Reuten gestrikt voor een nieuwe grote dramaserie op NPO 1: Tessa. De eerste aflevering is komend najaar te zien. Dat heeft de omroep vandaag laten weten. Tessa gaat over de stoere, politiek incorrecte lerares Tessa, die rookt op de meisjes-wc, doet het met de rector en zegt iedereen precies waar het op staat. Oftewel: de Nederlandse versie van de Deense Rita, de lerares die de hoofdrol speelt in de gelijknamige serie Rita, die in Nederland te zien is op Netflix. 

Tessa is lerares en alleenstaande moeder met drie kinderen. Zowel op school als in haar privéleven schopt ze de boel behoorlijk in de war. Ze heeft een gruwelijke hekel aan autoriteit en ligt daarom regelmatig overhoop met haar collega’s.

Maar Tessa heeft een klein hartje en voelt feilloos aan wat iedereen nodig heeft. “Tessa is een fantastisch karakter om te spelen. Ze is altijd eerlijk en dat leidt tot gênante en komische situaties“, zegt Reuten.

Het is een uitdagend personage, vindt ze. “Het ene moment kijk je vol ontzag naar haar en zou je haar dolgraag willen zijn, het volgende moment is ze zo hoekig en onbeholpen dat je er kromme tenen van krijgt. Ik verheug me er enorm op in de huid van Tessa te kruipen.

Andere grote rollen zijn voor ondermeer Lies Visschedijk, Guido Pollemans en Esmée van KampenBeppie Melissen, Stefanie van Leersum, Joes Brauers, Bo Maerten, Peter Bolhuis, Niels Gomperts, Hendrikje Nieuwerf, Mattijn Hartemink en Alice Reijs maken de cast compleet.

De regie is in handen van Pieter van Rijn (Flikken Maastricht, ’t Schaep) en Anne de Clercq (Feuten de serie). Tessa wordt geproduceerd door Eyeworks in coproductie met BNN. De serie is door Karen van Holst Pellekaan en Marnie Blok bewerkt vanuit het Deense origineel.

De opnamen zijn deze week van start gegaan.

De Deense Tessa, Rita dus, wordt gespeeld door Mille Dinesen, die voor de rol is bekroond met een award op het tv-festival van Monte Carlo. In Denemarken wordt inmiddels het derde seizoen uitgezonden.

Ook de Amerikanen komen met een eigen editie. Daar wordt de rebelse lerares gespeeld door Anna Gunn.

De Deense Rita:

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Catherine Keyl vindt dat Gordon wel héél erg te koop loopt met zijn nieuwe geliefde. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen