NPO wil mislukte programma’s sneller van de buis

De NPO wil programma’s die aanslaan ruim baan geven en mislukte titels sneller afvoeren. Dat heeft de publieke omroep bekendgemaakt, schrijft NRC Handelsblad. Programma’s die volgens de NPO potentie hebben, moeten ruim baan krijgen. Zo wilde tv-directeur Frans Klein van de NPO graag verder met het veelgeprezen Zondag Met Lubach, maar moet tot september gewacht worden, omdat dat tijdslot tot die tijd al is beloofd aan BNN. “Net nu het wind vangt, moet het weg.

Klein wil dat de tv-zenders ‘leniger’ worden. In plaats van één keer per jaar wil Klein vier keer per jaar de programmering kunnen bijstellen, schrijft de krant.

Een ander belangrijk programma die hij nog een seizoen gunt is Pauw. “Het haalt de kijkcijferdoelen nog niet. Maar we geloven dat het kan groeien. Dat is ook publieke omroep.

Verder wil Klein af van dubbele programma’s. “We maken vijf of zes opinie- en debatprogramma’s. En net zoveel consumentenprogramma’s. Dat kan minder.

Klein noemt niet man en paard, maar benadrukt wel dat Kassa en Radar allebei mogen blijven, als ze meer van elkaar gaan verschillen.

Tot slot wil de NPO een einde aan de wildgroei van websites bij de NPO.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen