NPO wil mislukte programma’s sneller van de buis

Geplaatst op wo 08 apr 2015 om 14:43

De NPO wil programma’s die aanslaan ruim baan geven en mislukte titels sneller afvoeren. Dat heeft de publieke omroep bekendgemaakt, schrijft NRC Handelsblad. Programma’s die volgens de NPO potentie hebben, moeten ruim baan krijgen. Zo wilde tv-directeur Frans Klein van de NPO graag verder met het veelgeprezen Zondag Met Lubach, maar moet tot september gewacht worden, omdat dat tijdslot tot die tijd al is beloofd aan BNN. “Net nu het wind vangt, moet het weg.

Klein wil dat de tv-zenders ‘leniger’ worden. In plaats van één keer per jaar wil Klein vier keer per jaar de programmering kunnen bijstellen, schrijft de krant.

Een ander belangrijk programma die hij nog een seizoen gunt is Pauw. “Het haalt de kijkcijferdoelen nog niet. Maar we geloven dat het kan groeien. Dat is ook publieke omroep.

Verder wil Klein af van dubbele programma’s. “We maken vijf of zes opinie- en debatprogramma’s. En net zoveel consumentenprogramma’s. Dat kan minder.

Klein noemt niet man en paard, maar benadrukt wel dat Kassa en Radar allebei mogen blijven, als ze meer van elkaar gaan verschillen.

Tot slot wil de NPO een einde aan de wildgroei van websites bij de NPO.
16 Reacties op “NPO wil mislukte programma’s sneller van de buis”


 1. Dominique

  Dus ze willen mislukte programma’s zowel de tijd gunnen als sneller van de buis halen. Weer aan de drank gezeten bij de NPO?

 2. anonymous

  Een ander belangrijk programma DIE?

 3. Hagenees

  Kijkcijferhoeren zijn het.

 4. Hagenees

  Kijkcijferh0eren zijn het.

 5. Anoniem

  Dat er zoveel mensen de laatste uitzending naar Lubach keken kwam niet omdat het een goed programma is maar omdat Matthijs van Nieuwkerk op zijn knieen lag en smeekte of we allemaal alsjeblieft wilde kijken zodat het meer kijkers kreeg.
  En helaas luisterden veel mensen naar Matthijs.

 6. Anoniem

  De laatste uitzending van Lubach had veel kijkertjes omdat Matthijs van Nieuwkerk in DWDD op zijn knietjes lag te smeken of wij alsjeblieft wilden kijken.
  Het programma zelf is bagger.

 7. RB

  Anonymous/Vincent, ga ergens anders huilen.

 8. Anoniem

  De NPO wilde graag verder met Lubach?
  En dat terwijl er geen hond naar keek?
  Veelgeprezen?

 9. Wwzapper

  Zonde van die themakanalen, die van 8 naar 5 gaan. Ze voegen echt iets toe aan de zogenaamde commerciele concurrentie; of het nou diepgang is (Cultura en Doc), of amuserende programma’s die je daar niet zult zien (Humor TV, Best). Ik mis er zelfs een aantal die ze al eerder af hebben gestoten, en waar in Ziggo’s Plus/Extra-pakket geen alternatieven voor zijn, hoe groot dat pakket ook is.

 10. Mediaprak

  NPO Best zouden ze ‘Best’ moeten maken. Het is nu het (betaalde) speeltje van Han Peekel en de NCRV. Als onafhankelijke aanbieder van oude programma’s van SBS, RTL en NPO heeft het misschien wel een meerwaarde.

 11. Wwzapper

  Ik vind het nog aardig gemixt qua omroepen. De Vara en de Avro leveren er bijvoorbeeld ook best wat aan. Wel mis ik er de grote oude shows die het kanaal een paar jaar geleden nog wél uitzond, maar dat heeft misschien te maken met het beleid bij de reguliere NPO-zenders. Waar sinds een paar jaar ook nauwelijks meer ‘showtrap-amusement’ te zien is.

 12. Chiel

  Waar staat het dat er themakanalen verdwijnen?

 13. Leo

  Zondag met Lubach had beter Weer Zo’n Dag Zonder Gelach kunnen heten.

 14. Paddy

  Jammer van Zondag met Lubach…ook erg raar dit. Hij is nu net goed op weg, komt BNN weer met een flut programma hem dwarsbomen. Blijft raar hoe de PO soms in elkaar zit…

 15. Wwzapper

  @Chiel – dat staat ergens in dat Blendle-artikel; zie de link onderaan dit bericht.

 16. Sebas

  Leuk dat M C mislukt gelijkstelt aan weinig kijkers.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.