Net5-serie Dagboek Van Een Callgirl is kijkcijferdrama

Geplaatst op Fri 17 Apr 2015 om 10:34

Een flinke domper voor Net5: het gaat erg slecht met de dure dramaserie Dagboek Van Een Callgirl met actrice Sanne Langelaar. De vijfde aflevering scoorde donderdagavond slechts 174.000 kijkers en nog geen 3 procent marktaandeel. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Net5 was tijdens Dagboek Van Een Callgirl de minst bekeken top tien-zender van het land. Het is een enorme teleurstelling van Net5, dat juist met dure dramaserie uit het dal probeert te komen.

De Langelaar-serie begon drie weken geleden met een dubbele aflevering die tegen de 500.000 kijkers aan scoorde, een mooie score voor Net5, maar een week later halveerde dat kijkersaantal tegenover kijkcijferkanon The Passion.

De 244.000 kijkers die Callgirl tegenover The Passion scoorde, waren voor Net5 aanleiding om een prime time-herhaling van die aflevering uit te zenden. Die trok vorige week maandagavond 191.000 kijkers.

Ondanks de genomen moeite, is het Net5 niet gelukt om de verloren kijkers terug te winnen. Vorige week trok de vierde aflevering 333.000 kijkers.

Dat aantal is nu nóg verder gedaald naar een score die voor een dramaserie absoluut onacceptabel is. Het lijkt er dan ook op dat Dagboek Van Een Callgirl geen blijvertje is.

De andere nieuwe Net5-serie, Bagels & Bubbels met Egbert-Jan Weeber en Bracha van Doesburgh, doet het in elk geval bij de tv-recensenten erg goed. De kijkcijfers blijven wat achter. Er keken dinsdag 336.000 mensen.

In zijn gloriedagen scoorde Net5 met zowel binnenlands drama (S1ngle, De Co-Assistent) als buitenlands drama (Grey’s Anatomy, Desperate Housewives) soms wel meer dan 700.000 kijkers.
14 Reacties op “Net5-serie Dagboek Van Een Callgirl is kijkcijferdrama”


 1. André

  Bij ITV was de Britse versie te zien en die hebben de serie via ITV2 uitgezonden. Daar was het ook geen topper. Misschien kijken er minder mensen door het schuiven met de profilering van de zender. Is het nu een vrouwenzender of een main channel?

 2. René

  De britae versie was wel beter. De Nederlandse is een stuk preutser kwa bloot en dat voor een Nederlandse serie.

 3. Marcel

  Jammer dat er na de eerste aflveringen niet doorgekeken is, mede dankzij het voetbal. Wel jammer, het is best een leuke serie. En Sanne is top.

 4. Ra's al Ghul

  Cancelen die handel.

 5. Helder

  Quote van de zendermanager Ana Henriques toen ze begon:

  “Net5 heb ik altijd gekend als sterk en onmisbaar tv-merk. Voor de toekomst is een sterkere band met haar consumenten, een krachtigere samenwerking met haar adverteerders en verrassende content cruciaal. Een mooie uitdaging waar ik graag het voortouw in neem.”

  Geleuter van even reclame tante die duidelijk geen verstand heeft van televisie.

 6. Helder

  Quote van de zendermanager toen ze daar begon: “Net5 heb ik altijd gekend als sterk en onmisbaar tv-merk. Voor de toekomst is een sterkere band met haar consumenten, een krachtigere samenwerking met haar adverteerders en verrassende content cruciaal. Een mooie uitdaging waar ik graag het voortouw in neem.” Geleuter van even reclame tante die duidelijk geen verstand heeft van televisie.

 7. ph

  Net 5 is n vrouwenzender, dus geen bloot te zien, dus weinig (mee)kijkers;
  HOE SIMpEL KAN T ZIJN

 8. Manuela

  Vond jammer toen ze stopte met dubbele uitzendingen want na half 10 is er geen bal meer op televisie!

 9. Kritisch (2)

  Ik blijf zeggen, je kunt niet met 2 series de boel lijmen. Als je twintig keer per week “achter gesloten deuren” herhaald en NCIS dan doet dat echt afbreuk aan het opbouwen van een zender. NET 5 heeft haar ziel verloren en dat lijkt definitief. Mede dankzij de vele series die uitgezonden worden door Veronica en SBS 6.

 10. Sandertje

  Vergeet niet Meiden van de Wit dat regelmatig meer dan 1 miljoen kijkers had.

 11. Kritisch (2)

  @sandertje, dat is niet waar. Het had zeker niet meer dan 1 miljoen kijkers en dat die serie was op het hoogtepunt van Net5 toen het uitzenden van series en films nog niet zo’n plek had op de nederlandse tv. Sbs6 zond toen geen nederlands product uit en RTL4 ook amper. Niet ter vergelijken en totaal achterhaald naar mijn idee.

 12. anonymous

  Jammer. Ik heb alle afleveringen gezien en me prima vermaakt. Vooral Matthijs van Sande Bakhuizen speelt erg leuk.

 13. Anonymous

  Ik vind de serie echt heel leuk. En visueel herl mooi gedadaan met de set en kostuums. Sanne is ook fantastisch. Ik mis alleen wel een ‘echte’ verhaallijn, zoals ala ‘sex and the city’. Ook jammer dat de uitzending een tikkeltje te vroeg begint voor alle volwassen inhoud. Ik denk dat het leuker was geweest als er eerst een film van was geweest en daarna een serie.

 14. martje

  Ik vind de serie jiust super leuk!! Ik hoop dat we de laatse 4 afleveringen nog te zien krijgen, sowieso!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.