Net5-serie Dagboek Van Een Callgirl is kijkcijferdrama

Een flinke domper voor Net5: het gaat erg slecht met de dure dramaserie Dagboek Van Een Callgirl met actrice Sanne Langelaar. De vijfde aflevering scoorde donderdagavond slechts 174.000 kijkers en nog geen 3 procent marktaandeel. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Net5 was tijdens Dagboek Van Een Callgirl de minst bekeken top tien-zender van het land. Het is een enorme teleurstelling van Net5, dat juist met dure dramaserie uit het dal probeert te komen.

De Langelaar-serie begon drie weken geleden met een dubbele aflevering die tegen de 500.000 kijkers aan scoorde, een mooie score voor Net5, maar een week later halveerde dat kijkersaantal tegenover kijkcijferkanon The Passion.

De 244.000 kijkers die Callgirl tegenover The Passion scoorde, waren voor Net5 aanleiding om een prime time-herhaling van die aflevering uit te zenden. Die trok vorige week maandagavond 191.000 kijkers.

Ondanks de genomen moeite, is het Net5 niet gelukt om de verloren kijkers terug te winnen. Vorige week trok de vierde aflevering 333.000 kijkers.

Dat aantal is nu nóg verder gedaald naar een score die voor een dramaserie absoluut onacceptabel is. Het lijkt er dan ook op dat Dagboek Van Een Callgirl geen blijvertje is.

De andere nieuwe Net5-serie, Bagels & Bubbels met Egbert-Jan Weeber en Bracha van Doesburgh, doet het in elk geval bij de tv-recensenten erg goed. De kijkcijfers blijven wat achter. Er keken dinsdag 336.000 mensen.

In zijn gloriedagen scoorde Net5 met zowel binnenlands drama (S1ngle, De Co-Assistent) als buitenlands drama (Grey’s Anatomy, Desperate Housewives) soms wel meer dan 700.000 kijkers.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen