‘EO gaat RTL en SBS achterna met Ragas-show’

Foto: RTLIn het nieuwe programma Zo Zijn We Niet Getrouwd van Bastiaan en Tooske Ragas wordt het huis van stelletjes met relatieproblemen volgehangen met camera’s, om hun gedrag te analyseren en vervolgens aan te pakken. Klinkt als een commerciële tv-show, vindt Albert Verlinde, zei hij woensdagavond in RTL Boulevard, maar niets is minder waar: de première is vanavond bij de EO op het keurige NPO 1. “Dit programma is net een beetje RTL en SBS als je ernaar zit te kijken, eerlijk is eerlijk.

Volgens Verlinde gaat de EO de commerciële kant op. “Als je een paar jaar geleden verteld had dat dit programma door de EO zou worden uitgezonden, dan had je dat toch niet geloofd.

Bastiaan Ragas bevestigde aan Albert Verlinde dat de EO hiermee een nieuwe koers vaart. “Het is inderdaad niet meer de EO, zoals ik die ken uit mijn jeugd.

Toch is het programma wel NPO-verantwoord, meent Ragas. “We hebben gesprekken gehad met de EO en zij zeiden heel duidelijk: ‘Wij willen heel graag dat mensen fijne relaties hebben met elkaar en met elkaar communiceren.’

Als wij daar een steentje aan kunnen bijdragen om het een goede kant op te helpen, dan willen we dat.”

Zo Zijn We Niet Getrouwd is om 21.30 uur te zien op NPO 1, direct na DWDD Univesity presenteert: ‘Het brein’ door Erik Scherder.

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen