Jonge vrouwen gek op 100%NL-dj Lex Gaarthuis

Foto: RTLRadiozender 100%NL en ochtend-dj Lex Gaarthuis zijn erg in trek bij jonge vrouwen. Dat meldt het station vandaag in een persbericht. Gaarthuis neemt het in de ochtend op tegen bekende dj’s als Edwin Evers op Radio 538, Giel Beelen op 3FM en Bart Arens op Radio 2. “Onze ochtendshow Goeiemorgen Lex met Lex Gaarthuis is populair bij jonge vrouwen van 20 tot 34 jaar. Het marktaandeel van 100% NL in de ochtend is bij deze groep in een jaar tijd met 40 procent gestegen naar 4,2 procent.

Zelf noteerde 100% NL met 4,8 procent marktaandeel in deze doelgroep het hoogste aandeel in twee jaar. Dat is volgens zenderbaas Carlo de Boer goed te verklaren. “De muziek van Nederland wordt steeds populairder.

Er zijn steeds meer Nederlandse hits. “Van Kenny B met zijn nummer 1-hit ‘Parijs’ tot de hits van Mr. Probz, Nielson, Kensington, Guus Meeuwis en Dotan. Op 100% NL draaien we deze gevarieerde mix van Nederlandse popmuziek volop en dat scoort goed bij onder andere jonge vrouwen.”

De Boer vertrouwt op een goed jaar. “Het wordt een leuke lente en zomer waarbij 100% NL ook het land ingaat. Zo zijn we aanwezig bij onder andere het Indian Summer Festival waar deze week kaarten voor te winnen zijn.

100% NL was in de meest recente luisterperiode de negende radiozender van Nederland met 4 procent marktaandeel. De nummer één was Radio 538 met bijna 12 procent.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen