‘Afperser John de Mol wilde geld aan goed doel geven’

Foto: RTLDirk M. heeft John de Mol en zijn zus Linda de Mol niet afgeperst en bedreigd uit zelfverrijking. Dat zei zijn advocaat Paul Emmelot in de VARA-show Pauw. Volgens Emmelot wilde de verdachte het geld geven aan goede doelen. “Het ging niet om zelfverrijking. Hij had een aantal goede doelen voor ogen, waarmee hij aan de slag wilde gaan. Hij heeft tijdens zijn reizen over de wereld heel veel leed gezien en dat is voor hem aanleiding geweest om te zeggen: ‘Daar ga ik wat aan doen.’”

Dirk M. werd vorige week vrijgelaten uit zijn voorarrest, omdat hij een ernstige vorm van dementie zou hebben. Het gaat volgens de advocaat om een ‘specifieke vorm, die je niet direct ziet’.

Je kunt heel goed een gesprek met hem voeren en hij beseft inmiddels ook wat hij heeft aangericht“, zei Emmelot. “Niet alleen richting familie De Mol, maar ook naar zijn eigen familie toe. Die wist helemaal nergens vanaf.

Op 18 juni moet Dirk M. voor de rechter verschijnen.

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen