Veel minder imitaties van BN’ers in Koefnoen

Geplaatst op di 31 mrt 2015 om 14:25

Foto: AVROOwen Schumacher en Paul Groot mikken in het nieuwe seizoen van Koefnoen veel minder op imitaties van bekende Nederlanders. Dat vertelt Groot in weekblad Weekend. De imitaties verdwijnen volgens hem naar de achtergrond. “We proberen spaarzamer te zijn met imitaties. We zoeken meer naar eigen creaties, dat vind ik eigenlijk spannender“, zegt hij. “Als ik iemand drie keer heb geïmiteerd, ben ik het eigenlijk al een beetje beu. De frisheid is er voor mij dan wel af.

De focus gaat dus op zelf gecreëerde personages. “We proberen eigen typetjes te ontwikkelen en via hen verhalen te vertellen.

Koefnoen blijft wél reageren op de actualiteit. “Die blijft zich gelukkig altijd vernieuwen, zodat zich steeds weer nieuwe inspiratie aandient.

De nieuwe serie afleveringen van Koefnoen begint in augustus.
8 Reacties op “Veel minder imitaties van BN’ers in Koefnoen”


 1. Rob

  Die Paul Groot zal wel weer de hele tijd in een jurk rondlopen, doet ie mij een beetje te graag.

 2. anonymous

  Goede beslissing. BN’ers nadoen is een beetje op. Kijk naar de TV Kantine, dat begint toch ook echt sleets te worden. Ik ben er tenminste wel klaar mee. In Koefnoen zijn de teksten in elk geval beter. Misschien moet Koefnoen meer naar wat vroeger Van Kooten en de Bie deden, maar dan leg ik de lat wel heel erg hoog.

 3. Belinda

  De TV Kantine beleeft naar mijn idee juist zijn beste seizoen en teksten zijn ook veel kritischer. Die lol die er dik bovenop ligt is ervan af en daardoor misschien iets minder voor grote massa publiek maar ik vind het juist daardoor beter dan ooit. Leuker dan Koefnoen ooit is geweest, Koefnoen had allang moeten stoppen of vernieuwen. Heb ooit hardst gelachen om Paul als Inge de Bruin, thats it!

 4. Kaaskijker

  Heren, ga gewoon het theater in. Want Koefnoen gaan de kant van NUHR op.

 5. waorkopawkraor

  Irene en (met name) Carlo hebben laten zien hoe bizar goed imitaties kunnen zijn. De productiewaarde is zo gigantisch hoog en er zijn maar zelden typetjes die niet lijken, terwijl bij Koefnoen maar af en toe een imitatie geniaal was. Paul Groot doet zo nu en dan een stemmetje uitstekend, maar Owen Schumacher (die dat zelf ook weet hoor, las ik in een interview) is er gewoon niet zo goed in. Goede keuze dus om vooral zelfbedachte typetjes te doen. Gewoon een goede actuele sketchshow maken en de imitaties aan de TV Kantine overlaten.

 6. Reinardus

  Geen nieuw idee maar wel een heel goed idee. Van Kooten en De Bie deden ook altijd eigen typetjes , en werden vervolgens veelvuldig geïmiteerd.

 7. Marc

  Eindelijk eindelijk. Van Kooten en de Bie deden dit jaren geleden al en lieten de typetjes opdraven als bepaald nieuws uit die week zich er toe leende. Erg goede beslissing. Zo kun je typetjes leren kennen net als bij Kooten en de Bie zoals de Gebroeders Temmes en de vele andere.

 8. Frank

  Hun beste jaren waren bij Kopspijkers en de eerst 3, 4 seizoenen van Koefnoen en daarna hebben ze wat leuke uitschieters gehad. Hun beste imitaties van BN’ers zijn overleden of niet meer in the picture. Wel een goede keuze. Paul Groot heeft in deze tijd wel een goede Peter R de Vries in huis.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.