RTL Nieuws-baas ‘chagrijnig’ van MAX-serie

Geplaatst op di 31 mrt 2015 om 13:46

Foto: SBSPieter Klein, adjunct-hoofdredacteur van RTL Nieuws, vindt de nieuwe MAX-serie Goedenavond Dames en Heren over de beginjaren van de Nederlandse televisie, vreselijk. Dat heeft hij laten weten op Radio 1. Klein wordt onwel van het nostalgische karakter van de serie. “Ik werd er persoonlijk ontzettend chagrijnig van. Waarom moeten al die mensen nou in het verleden leven? Leef toch in het nu! We leven in 2015 en niet in 19-weet ik veel wanneer, toen alles suf, saai, langzaam en traag was.

De nieuwsbaas begrijpt MAX’ hang naar nostalgie sowieso niet. Hij vindt dat MAX zich beter kan richten op de toekomst. “Het leven is verrukkelijk en het leven is prachtig.

Tv-kijkend Nederland waardeert het nostalgisch drama van MAX met hoge kijkcijfers. “Als mensen daarvan willen genieten, ga je goddelijke gang als je boven de 50 bent. Maar ik heb er echt drie keer niks mee. Nostalgie is het begin van de dood.”

De eerste aflevering van Goedenavond Dames en Heren wist maandagavond ruim 1,1 miljoen kijkers te boeien. MAX-baas Jan Slagter vindt dat wat aan de lage kant.
42 Reacties op “RTL Nieuws-baas ‘chagrijnig’ van MAX-serie”


 1. Anoniempje

  Max word misschien wel sjagerijnig van hem, laat iedereen ff lekker zijn /haar eigen ding doen aub.

 2. wim

  Ik wordt zo chagrijnig van de presentatie van het RTL nieuws.

 3. Pia

  Is die man wel goed bij zijn hoofd? Wat een idioot.

 4. Muskusrat

  Die man heeft gelijk.

  Maar ik begrijp wel waarom Max met dit soort onzin komt. Ze passen zich aan aan hun kijkers van die dementerende leeghoofden die altijd zeuren over dat het vroeger beter was.

 5. peter1

  wat een hypocriet, elk jaar de sound of music uitzenden is zeker geen nostalgie

 6. Leonie

  Hij heeft gelijk. Ik heb ook bewust nooit naar Der Untergang gekeken, want dat speelt in de jaren 40. En geen 10,000,000 BC. Belachelijk, we leven 10.002.000 jaar later! Waarom is daar geld in gestopt? Of Star Wars. Ga ik niet kijken, want dat speelt zich niet nu af, maar in de toekomst, nou vraag ik je!

  Pietertje, je bent een debiel!

 7. J

  Wim ik word zo chagrijnig van jouw -dt fout.

 8. wim

  J: dt-dt-dt-dt-dt-dt-dt.

 9. Anonymous

  Volgens mij is hij depressief geworden omdat het 20.00 uur NOS Journaal het 19:30 uur RTL Nieuws, ook wel de wachtkamer van GTST genoemd, op een definitieve grote achterstand heeft gezet.

 10. Grad

  @J

  Ik word chagrijnig van jouw spelling. “-dt fout”? En dan over een ander zeuren?

 11. Hollander

  Die meneer begrijpt kenelijk niet dat mensen graag het echt Holland terugwillen zien met alemaal echte Hollanders in plaatvan hoofdoekjes en nog minder en zo. Ik las ook ergens dat rtl ook pvda stemt.

 12. Wes

  Chagrijnig van nostalgie…. zegt de man die maar door sukkelt op meer van hetzelfde.

 13. Vera van Zeil

  Ik kwam RTL laatst tegen op straat en hij zei dat hij inderdaad vaak PvdA stemt, maar de laatste keer D66. Die RTL is me er eentje.

 14. NL

  @Hollander

  Praat voor jezelf aub, zijn niet allemaal zo rascistisch!

 15. b

  Zonder verleden geen toekomst . Mensen die menen op een dergelijke respectloze manier te mogen praten zijn meestal niet de slimsten onder ons. Voorspelt weinig goeds voor RTL Nieuws met een dergelijk figuur. Net als @muskusrat die waarschijnlijk nog nooit een dementerend persoon heeft zien wegglijden. Muskusrat , totaal respectloos !!!! Ga je schamen joh !!

 16. Daan

  RTL is inderdaad veel hipper en sneller als je een LVG’* er bent.

  * = laag verstandelijk gehandicapt

 17. Anoniem

  Haal DWDD van NPO1 weg moet jij eens zien hoe acht uur journaal inzakt.

 18. Sean

  Als het goed scoort, wat is dan het probleem?
  Overigens, die man krijgt vast een depressie als je hem vijf minuten voor NostalgieNet zet.

 19. Mediaprak

  @’Hollander’; Even 1e afl. Terugkijken. ‘Zussen’ stappen in auto van vriend en voor screentest in Bussum …. Indd één van de dames draagt een … Hoofddoek. Dat was in de jaren 50/60 namelijk heel gewoon. Erg hè.

 20. anonymous

  Het enige wat juist goed is aan deze serie is hoe goed ze de sfeer van vroeger hebben weten te treffen. De rest is (tot nog toe) te saai voor woorden.

 21. Anoniem

  Maar wel elke zondag een weekoverzicht en rond oudjaar een jaaroverzicht met allemaal oud nieuws de zender op gooien. Wie zit daar op te wachten…

 22. Bep

  Voor ieder wat wils Menneer Pieter,kijkt u nou maar gewoon de hele avond op uw iPhone (dat is zo van nu) maar laat de smaak van de kijkers aan de kijkers over.

  Er is vraag naar nostalgie.Zelf vond ik Moeder…….. Leuker,maar ik geef het nog een kans,ik moet wel lachen van herkenbaarheid!Die antenne op de tv bijvoorbeeld.

 23. eef

  Zijn de kijkcijfers hoger dan die van Rtl?

 24. Geitenbeeck

  Die man mot gewoon ze kop houwen. Ik en mijn vrouw kijken heel graag naar die nostalgische programmas van Max. We kijken bijna alleen maar naar MAx en vinden hem een aardige kerel.

 25. sjees

  Goedenavond Dames en Heren is gemaakt voor de doelgroep van NPO. Grijs Nederland.

 26. Kaaskijker

  Pieter Klein heeft gelijk. Omroep MAX draait wel lekker maar dit is voor de publieke omroep als geheel een risico door zo nadrukkelijk op ouderen te richten. Want veel andere publieke omroepen voorzien daar eigenlijk ook al in. Vroeg of laat ontstaat er een scheiding tussen gepensioneerden en de voor adverteerders lucratieve doelgroep van dertig’ers die hun heil elders zoeken. Eenmaal verloren trek je die groep nog maar moeilijk aan.

  Over 5 jaar komt het verlangen om drastisch te verjongen en dan zit je met al die oude nijdige mannen. En Jan Slagter kan ruzie maken hebben we al gemerkt.

 27. Kaaskijker

  b
  dinsdag 31 maart 2015 om 14:46
  Zonder verleden geen toekomst . Mensen die menen op een dergelijke respectloze manier te mogen praten zijn meestal niet de slimsten onder ons.

  Zo goed als alles wat met geschiedenis te maken heeft wordt uitgezonden door de NTR en VPRO. Omroep Max zend kitsch uit.

 28. sjees

  Lang leve internet, netflix en themakanalen. Jongeren hebben geen PO nodig

 29. Anonymous

  Wat nog vermakelijker is, ook geen CO. Daar komt het einde langzaam maar zeker onverbiddelijk in zicht, want die boodschappertjes zijn ze kwijt.

 30. peter

  Nostalgische series zijn voor de BBC en ITV een goud mijn ze maken ze aan de lopende band.

 31. Coeus

  Tja, die populariteit zegt dan dus iets over het leven anno 2015.

 32. Anoniem

  Die MAX oudjes zijn blijven hangen in de fifties.

 33. yessica

  RTL heeft een probleem. Jongeren kijken niet meer op de traditionele manier tv en ouderen met enige opleiding en dus geld vinden een giechelende Linda de Mol te kinderachtig om naar te kijken. Merkwaardig: dan zetten ze iets op de betaalzender Videoland en dan komen ze met een bejaardenserie als Zwarte Tulp.

 34. piet

  Daar is toch niks mis mee met deze serie.
  Waar bemoeit die gek zich mee.

 35. Marcara

  @Anonymous 14:48

  Ja, want voordat DWDD op 1 werd uitgezonden keek er inderdaad niemand naar het Journaal. Nou goed?!

 36. mannetje

  Net zo weinig grijze cellen in het hoofd als haar op zijn hoofd.

 37. yessica

  Ouderen met enige opleiding en dus geld vinden een giechelende Linda de Mol te kinderachtig om naar te kijken, nee die kijken liever naar contactgestoorde boeren op zoek naar een vrouw. :lol:

 38. Daan

  Is inderdaad een prima serie als je een LVG’* er bent.

  * = laag verstandelijk gehandicapt

 39. yessica

  Ik , van 20:17, ben contactgestoord en kijk liever naar Linda de Mol. :lol:

 40. E. Jansen

  Als die man niet snapt dat veel dingen in het actuele nieuws verklaarbaar zijn door te kijken naar het verleden, dan is hij het hoofdredacteurschap niet waardig!

 41. Rene

  Mooi gemaakte en leuke serie met goede acteurs. Het verleden, de geschiedenis, hoe klein ook uitgelicht leert je meer over je wereld van vandaag. Naast het nostalgische element en je verwonderen over veranderde kledingstijlen en haardracht, is het geinig en met een knipoog gemaakt. Gelukkig is toch niet alles flitsend, snel en vluchtig tegenwoordig omdat dat blijkbaar zo moet horen.
  Die RTL-Nieuws baas praat alleen voor zichzelf. Het heeft altijd al in mensen gezeten om terug te kijken naar of te denken aan vroeger en dat zal ook zo blijven.

 42. mevr.Kijkgraag

  Pieter Klein is gewoon jaloers!!!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.