RTL Nieuws-baas ‘chagrijnig’ van MAX-serie

Foto: SBSPieter Klein, adjunct-hoofdredacteur van RTL Nieuws, vindt de nieuwe MAX-serie Goedenavond Dames en Heren over de beginjaren van de Nederlandse televisie, vreselijk. Dat heeft hij laten weten op Radio 1. Klein wordt onwel van het nostalgische karakter van de serie. “Ik werd er persoonlijk ontzettend chagrijnig van. Waarom moeten al die mensen nou in het verleden leven? Leef toch in het nu! We leven in 2015 en niet in 19-weet ik veel wanneer, toen alles suf, saai, langzaam en traag was.

De nieuwsbaas begrijpt MAX’ hang naar nostalgie sowieso niet. Hij vindt dat MAX zich beter kan richten op de toekomst. “Het leven is verrukkelijk en het leven is prachtig.

Tv-kijkend Nederland waardeert het nostalgisch drama van MAX met hoge kijkcijfers. “Als mensen daarvan willen genieten, ga je goddelijke gang als je boven de 50 bent. Maar ik heb er echt drie keer niks mee. Nostalgie is het begin van de dood.”

De eerste aflevering van Goedenavond Dames en Heren wist maandagavond ruim 1,1 miljoen kijkers te boeien. MAX-baas Jan Slagter vindt dat wat aan de lage kant.

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen