Tv-recensent Volkskrant vindt moestuintjeshow niets

Tv-recensent Jean-Pierre Geelen is niet onder de indruk van de moestuinshow van Tooske Ragas. Dat laat hij vandaag blijken in de Volkskrant. Ragas’ show, getiteld Van Hollandse Bodem, begon gisteren met magere kijkcijfers en dat is volgens Geelen terecht. “Spannend? Geen seconde. Smakelijk? Nauwelijks“, zegt hij. “Het is te saai om serieus te nemen; in tegenstelling tot het bakken van een taart, dwingt het kweken van een sperzieboon ook te weinig persoonlijk respect af.”

Van Hollandse Bodem mist volgens Geelen ‘teveel nuffigheid’ om er ‘echte camp’ van te maken. “In dit genre soms de vruchtbaarste aarde voor echt succes. Daarmee is het een te slap aftreksel van succesrecept Heel Holland Bakt.”

Het smakelijkste ingrediënt daaruit, Martine Bijl, mag een goed geconserveerd oud besje zijn, de jongere blom Tooske van Van Hollandse Bodem mist nog haar lentefrisse ironie en (zelf)spot.

Er keken gisteren 857.000 mensen naar Van Hollandse Bodem en dat is een magere score voor NPO 1, dat de afgelopen weken op hetzelfde tijdstip miljoenen kijkers trok met Wie is de Mol.

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen