SBS 6 neemt risico met vrijdagshow Popster

Foto: Nick van OrmondtSBS 6 neemt een behoorlijk risico door op de belangrijke tv-avond vrijdagavond de nieuwe talentenjacht Popster te programmeren. Dat vertelt zenderbaas René Oosterman vandaag in het AD. Oosterman had eerst zijn twijfels over de John de Mol-show, maar hoopt dat zo’n verfrissend programma gaat scoren. “Het is heel bewust een risico dat we nemen. Dit is wereldwijd nog nooit vertoond. Maar uiteindelijk is het afwachten of het publiek het leuk genoeg vindt“, zo vertelt hij.

Toen John de Mol met zijn idee aanklopte bij Oosterman, had hij zo zijn twijfels. “Poppen, is dat leuk? Ik zag in mijn hoofd befaamde poppen voorbij komen”, zegt hij. “De overtuiging kwam toen John veel acts achter elkaar zette.

Oosterman denkt dat de kracht van Popster is dat het écht is. “Het is genieten als je een bus met vijftig kinderen en volwassenen aan ziet komen die de grootste lol hebben met hun sokpoppenkoor. Dat is puur, echt, daar is niets aan verzonnen.”

Tijdens de opnames bemoeide De Mol zich flink met het programma. “Dat is wat een goede producent doet”, zegt Oosterman. “Bovendien, hij wil het misschien internationaal uitrollen. Dan moet het goed zijn.

Wat hij verwacht van de kijkcijfers, wil Oosterman niet zeggen. “Dat is levensgevaarlijk. We moeten, om onze broek op te houden, in onze doelgroep van 20-54 jaar iets meer dan 10 procent marktaandeel scoren. Als we dat halen, ben ik al heel erg tevreden.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen