Manuel Venderbos uit onvrede weg bij EO

Geplaatst op vr 06 mrt 2015 om 14:15

Foto: RTLManuel Venderbos vertrekt per 1 april bij de EO. Hij is klaar met de omroep. Dat laat de presentator vandaag blijken in een verklaring. De EO maakte in november al bekend dat het Vanderbos van de buis haalt als presentator, maar wilde hem wel behouden als programmamaker en regisseur. “The word is out. Per 1 april vertrek ik bij de EO. Geen grap. De koek is wel zo’n beetje op. Na 15 jaar vol ups en downs, hebben we moeten constateren dat we steeds meer uit elkaar zijn gegroeid“, zegt hij nu.

Venderbos voelt zich niet meer thuis bij de omroep. “Ik kan me niet meer vinden in de huidige koers, de visie en het vervolg. Er is afgesproken om niet uit te wijden over de ins en outs van mijn vertrek en dat respecteer ik. Ik kijk daarom liever terug op de talloze mooie radio- en tv-programma’s die ik heb mogen maken.”

Met frisse zin treedt Venderbos de toekomst tegemoet. “En nu ligt er een nieuwe toekomst voor me. Dat voelt vrij en spannend tegelijk. Spannend, want er staat nog niks vast. Maar vooral vrij, want ik barst van de nieuwe energie en heb ontzettend veel zin in een nieuw avontuur.”

Ik doe niets liever dan tv en radio maken, zowel voor als achter de schermen. Ik heb, denk ik, een goed idee voor de vooravond van SBS6. Ik zie mogelijkheden bij Omroep MAX. Ik flirt met mijn oude liefde Omroep West. Er zijn plannen voor pilots en een radiodemo is in de maak. Ik sta voor alles open!”
10 Reacties op “Manuel Venderbos uit onvrede weg bij EO”


 1. Jan

  De EO blijft toch altijd de omroep die Arie Boomsma ontslagen heeft omdat hij op de cover van een homoblad stond. Mensen die bij zo’n omroep werken zijn VRESELIJK. Goed om er weg te gaan.

 2. variabel

  Alles bijelkaar zal het even moeilijk worden, maar, go with the flow!

 3. Afrader

  Zal wel aan mij liggen, maar… wie is die gast? en waar ken ik hem van?

 4. Bert

  @Afrader: ken je hem misschien van de dark room?

 5. Kris

  Nee Bert, helaas!. Hij zweert EEUWIGE TROUW aan zijn gereformeerde vriend.

 6. Eduard

  Toch knap dat hij het als homo zijnde 15 jaar heeft uitgehouden bij de EO.

 7. Frutselov

  Ik denk dat hij net even te vaak ziek is afgehaakt om te blijven presenteren en te weinig goede ideeën had om programmamaker te worden. De tv-wereld is keihard. Ik wens hem veel succes.

 8. johan vermeer

  Wie is dit?

 9. Els64

  @Eduard, waarom zo neerbuigend? Hij is gewoon getrouwd en heeft een paar kinderen. Hij heeft prima en goed bekeken programma’s gemaakt, waaronder Jong.
  commentaar geven is zo makkelijk he

 10. Dusniet

  Zeker na Rtl 5

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.