Erland Galjaard wil meer reality in The Voice

Het zesde seizoen van The Voice of Holland, dat in het najaar van start gaat, krijgt een rauwer randje en een hoger realitygehalte. Dat vertelt tv-baas Erland Galjaard van RTL 4 vandaag in het AD. Galjaard wil dat de kandidaten nog meer centraal staan. “We moeten bijvoorbeeld kandidaten meer introduceren door ze helemaal te volgen van binnenkomst tot het podium. Niet een geregisseerd gesprekje in een kamertje, ik zie ze liever drie keer van de zenuwen naar de wc gaan“, zegt hij.

De tv-baas verheugt zich op de komst van de nieuwe coaches Anouk en Miss Montreal. “Met deze dames is er meer rock-‘n-roll. Daarom kijk ik nu samen met John de Mol naar een rauwer randje. Het mag wel iets minder strak.”

Er is nóg iets nieuws aan het nieuwe seizoen, want de The Battles-ronde vindt niet langer in dezelfde studio als de liveshows-ronde plaats. “Eerder deden we ze in de Gashouder in Amsterdam. Ook dat had iets stoers en rauws.”

Het vijfde seizoen van The Voice of Holland was afgelopen najaar veruit het minst bekeken seizoen van de talentenjacht tot nu toe. “Je ziet niet alleen in Nederland, maar wereldwijd dat talentenjachten wat teruglopen in kijkersaantallen“, zei RTL-baas Bert Habets daar recent over.

We vragen ons dus continu af: hoe kunnen we het vernieuwen?

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen