Erik de Zwart: ‘RTL Boulevard heeft likje verf nodig’

Erik de Zwart, de zenderbaas van Radio Veronica, denkt dat RTL Boulevard wel een likje verf kan gebruiken. Dat vertelt de oud-deskundige van het showprogramma vandaag in het AD. RTL Boulevard scoort nog altijd prima, maar heeft wel eens beter gescoord. “Er komen steeds minder spraakmakende zaken voorbij. En het is niet dat er zo weinig gebeurt in entertainmentland“, aldus De Zwart. “Boulevard is te vaak een podium voor idioten als Dave Roelvink en Roy Donders.” 

De Zwart denkt dat RTL Boulevard wat moet doen aan zijn onderwerpkeuze. “Ik zie een groot gebrek aan bekende Nederlanders die wél wat te vertellen hebben. Ik vermoed ook dat RTL Late Night en Boulevard de buit aan BN’ers tegenwoordig verdelen.”

Zelf moest De Zwart ooit het veld ruimen bij RTL Boulevard omdat hij ‘te oud’ was. Over Albert Verlinde en Winston Gerschtanowitz is hij positief, maar hij hekelt ‘enkele invallers die geen kennis van zaken hebben’.

Vroeger keken er dagelijks meer dan 1 miljoen mensen naar RTL Boulevard. Tegenwoordig zijn dat er iets minder dan 900.000. Ook de gemiddelde leeftijd is iets gestegen.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen