Britse soap over André Rieu ‘bijzonder en uniek’

Na de vele Nederlandse programma’s over André Rieu, heeft nu ook de Britse tv-zender Sky een tiendelige serie gemaakt over de vioolvirtuoos. Vanavond gaat deze ook bij ons in première, om half tien op NPO 1. “Het is een bijzondere reeks die iets toevoegt aan het vele filmmateriaal dat er al bestaat over Rieu”, zegt AvroTros-eindredacteur Gerard Baars, die eindverantwoordelijk was voor de montage van de Hollandse versie, in Avrobode. “Een buitenlandse crew kijkt met een andere blik.” 

Dat levert volgens Baars een ‘unieke’ serie op. “Alledaagse zaken die Nederlanders niet meer opvallen vinden zij bijzonder, zoals een ritje met de shovel over het Vrijthof. En het fenomeen Rieu wordt belicht door de ogen van het buitenlandse publiek. Dat is uniek!

Zo ziet de Nederlandse kijker hoe groot Rieu eigenlijk is. “Je ziet bijvoorbeeld hoe ontzettend veel Britten met hem weglopen. De stadions zaten vol met fans, zonder enige reclamecampagne.

Bij die beelden van Britse fans met vlaggetjes en hoedjes krijg ik echt een rood-wit-blauw-gevoel: het is toch onze Rieu.

 

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Ziet u André Hazes jr. ook graag met Gordon mee emigreren naar Dubai?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen