‘SBS 9 is een schot in de roos’

SBS 9 is een ‘schot in de roos’. In de eerste zes weken kwam de filmzender uit op bijna 1 procent marktaandeel in de commerciële doelgroep 20 tot 54-jarigen. Dat meldt SBS in zijn aprilpresentatie. De meest bekeken films van SBS 9 tot nu toe bezorgden het station een marktaandeel van zo’n 3 procent. Ook in het voorjaar gaat de zender verder met het uitzenden van films op prime time. In april komt de zender bovendien met een nieuwe dagelijkse serie. “Na de film zie je King bij SBS9“, luidt het.

King zal steeds na de prime time-film te zien zijn, dus rond 22.30 uur. De serie gaat over detective Jessica King, wiens leven niet bepaald soepel is verlopen. Ze heeft jaren bij de afdeling Moordzaken gezeten waar ze meerdere steekpartijen heeft overleefd.

Ook privé heeft ze veel meegemaakt met twee huwelijken. Nu wordt ze benoemd tot hoofd van het Major Crimes Task Force en staat ze voor een dubbele uitdaging: bewijzen dat ze de beste politie-agente is in de stad, én haar derde huwelijk laten slagen.

King begon in 2011 op de Canadese tv-zender Showcase. Na twee seizoenen en 21 afleveringen ging de stekker eruit. SBS9 gaat het tweede seizoen uitzenden.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen