RTL 7 scoort best bekeken avond ooit

Foto: EenVandaagRTL 7 scoorde gisteravond met de Europa League-wedstrijden van Ajax en Feyenoord de best bekeken avond sinds de start van de mannenzender in 2005. Dat heeft RTL vandaag laten weten. RTL 7 kwam in de doelgroep mannen van 20 tot 49 jaar uit op precies 32 procent marktaandeel. “Hiermee werd het record gebroken dat stond op 28,3 procent, dat op 21 november 2007 werd gevestigd met de EK-kwalificatiewedstrijden Wit-Rusland – Nederland en Engeland – Kroatië“, aldus RTL. 

Feyenoord – AS Roma trok gisteravond 2,3 miljoen kijkers, waarmee het in Nederland de best bekeken Europa League-wedstrijd is sinds de start van het toernooi in 2009. Daarmee stoot het de finale van 2013, Benfica – Chelsea dat in de Amsterdam ArenA werd gespeeld, van de troon. Toen stemden er 1,9 miljoen kijkers af op RTL 7.

Het duel is tevens de op één na best bekeken uitzending bij RTL 7 ooit. Alleen de KNVB Beker-finale in 2010 (Ajax – Feyenoord) had nog meer kijkers: 2,6 miljoen.

Feyenoord – AS Roma werd vanaf 21 uur live uitgezonden. Ook de Europa League-wedstrijd die vanaf 19 uur live werd uitgezonden is zeer goed bekeken: Legia Warschau – Ajax trok op de vroege avond gemiddeld 1,4 miljoen kijkers.

PSV en Feyenoord werden gisteravond helaas uitgeschakeld. Ajax is wel door naar de volgende speelronde van de Europa League, ‘de laatste 16’, die op 12 en 19 maart plaatsvindt. De finale is op 27 mei.

RTL 7 verlengde onlangs de uitzendrechten van de Europa League tot en met het seizoen 2017/2018.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen