Pauw wint TV-Beeld voor beste actuele programma

De late night-talkshow van Jeroen Pauw heeft een TV-Beeld gewonnen in de categorie ‘Beste actuele programma’. Hij kreeg de prijs vandaag uitgereikt door zijn ex Loretta Schrijver. Dat heeft de VARA laten weten. Pauw krijgt het TV-Beeld voor het interview dat hij in oktober had met Frans Timmermans, toen nog net Minister van Buitenlandse Zaken. “In de zeer relevante en actuele uitzending bespeelt Pauw op uiterst deskundige wijze alle registers“, luidt het oordeel van de vakjury.

De vakjury was onder de indruk van de uitzending. “Met behulp van gedegen redactiewerk en slimme instarts ontlokt hij Timmermans zaken die hij nooit eerder verteld had.

Tijdens de uitzending vertelde Timmermans dat één van de slachtoffers was gevonden met een mondkapje om de nek. “Hij had dus de tijd om een kapje op te doen,” stelde de minister, die daarop veel kritiek kreeg.

Timmermans gaf het interview aan de vooravond van zijn benoeming als Eurocommissaris.

De uitreiking van de overige TV-Beelden is op maandag 2 maart. Op die dag begint tevens het nieuwe seizoen van Pauw, om 23.00 uur op NPO 1.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen