Mark Rutte: ‘Bank Eva Jinek is verschrikkelijk’

Minister-president Mark Rutte vindt de bank van Eva Jinek ‘verschrikkelijk’. Dat vertelde hij vrijdagavond op de bank van de presentatrice. Jinek vroeg aan het begin van het gesprek met Rutte wat hij van haar bank vindt, maar ze benadrukte wel dat het advies ‘niet bindend’ is. “De bank is verschrikkelijk, maar ik heb voor de uitzending de kans gehad eventjes uit te proberen. Dit zou de beste houding zijn. Ik hoop dat dat ook klopt“, aldus Rutte. “Of hij ermee door kan? Nee, hij moet echt weg.

De bank van Jinek is al sinds de start van haar programma veelbesproken, omdat hij vreselijk ongemakkelijk zou zitten.

De presentatrice praatte met Rutte over tal van onderwerpen, waaronder zijn eigen declaratiegedrag. Zo vertelde hij zakelijke etentjes niet altijd te declareren, uit privacy-overwegingen.

Rutte wilde Jinek een voorbeeld geven. “Als wij zouden gaan eten samen. Zakelijk, haast ik mij te zeggen, want uw minnaar is hier ook zag ik, en die is vrij groot“, grapte de premier, verwijzend naar Jineks huisbioloog Freek Vonk.

De uitzending met Rutte, tevens Jineks laatste uitzending van het seizoen, wist een publiek van 485.000 kijkers te vermaken.

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen