‘Ivo Niehe wil niet in De TV Draait Door’

Ivo Niehe komt niet graag voorbij in De TV Draait Door, de humoristische rubriek van De Wereld Draait Door. Dat vertelt samensteller Eef Pelkman aan VPRO. DWDD krijgt voor bijna alle fragmenten uitzendlicenties. “Bijna altijd, behalve voor programma’s die met ziekenhuizen of de politie te maken hebben. En Ivo Niehe wil in principe nooit in beeld. Al valt daar wel over te praten als je materiaal van hem koopt. Bepaalde presentatoren willen liever niet gezien worden als mensen die ook fouten maken.” 

De samenstellers van DTDD krijgen dagelijks zo’n honderd tips. “Dat was ooit het dubbele. Omdat iedereen tegenwoordig bijna alles kan terugkijken, denk ik dat mensen vaker zelf thuis hun eigen De TV Draait Door samenstellen.

Steeds vaker zoeken de makers daarom zelf veel, onder meer in humoristische programma’s uit het buitenland. “Je ontwikkelt daar een radar voor.

Niet alle fragmenten slaan aan bij de kijker. “Soms denk je een goede gevarieerde en grappige lijst te hebben, maar is de sfeer er niet of zit er moeilijk publiek. Of is het halleluja bij de repetitie en slaat het bij de uitzending niet aan.

We doen dit al heel lang en dan denk je de formule wel in handen te hebben. Toch glipt het zo weer tussen je vingers door.

De TV Draait Door bestaat tien jaar. Dat wordt vanavond gevierd met een speciale uitzending op prime time. Die begint om 20.25 uur op NPO 1.

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen