John de Mol praat met ITV over verkoop Talpa

Foto: RTLJohn de Mol is in gesprek met de Britse tv-zender ITV over de verkoop van zijn productiebedrijf Talpa Media. Dat heeft ITV laten weten in een verklaring aan de Britse media. De Mol, die in het jaar 2000 miljardair werd door de verkoop van Endemol, heeft van Talpa een groot productiebedrijf met hitformats als Utopia en The Voice gemaakt. “ITV bevestigt dat er exclusieve gesprekken zijn over een overname van Talpa. Deze gesprekken kunnen resulteren in een transactie“, aldus de Britten.

Het Britse ITV is op zoek naar mogelijkheden om flink te groeien, onder meer door de aankoop van andere bedrijven. ITV heeft recentelijk al veel overnames afgerond. Zo kocht het voor 360 miljoen dollar een belang in Pawn Stars-producent Letfield Entertainment.

De Mol nam eind vorig jaar Bank of America-dochter Merrill Lynch in de arm als adviseur, toen een aantal geïnteresseerde partijen aanklopten bij Talpa. Naar verluidt ging het destijds om 21st Century Fox en FremantleMedia.

In Nederland heeft Talpa een minderheidsbelang in de tv-zenders van SBS.

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen