Judith Osborn: ‘Televisie geen gesloten boek’

Judith Osborn sluit een terugkeer op televisie niet uit. Dat vertelt de presentatrice vandaag in Beau Monde. Lange tijd maakte Osborn voor RTV Noord-Holland het programma Weekje Osborn. “Zo nu en dan verschijn ik in programma’s als Koffietijd en RTL Late Night. Ik ben nog steeds in beeld, maar op een andere manier. Televisie is geen gesloten boek. Dat wil ik ook niet, het past bij mijn spontane ‘outgoing’ kant, die zo anders is dan mijn introverte schilderskant“, zegt ze.

Osborn maakt nu op een moderne manier televisie. “Ik heb verschillende YouTube-filmpjes gemaakt, waarin ik kunstenaars bespreek, mini-colleges van twee minuten. De reacties zijn goed, kijkers roemen de speelsheid en de laagdrempeligheid. Daar zou ik wel meer mee willen doen.

Waarom Weekje Osborn precies is gestopt, weet ze nog steeds niet. “Er werd gezegd dat ik te duur was, maar daar had het niets mee te maken. De zender kreeg een nieuwe baas en hij wilde een andere koers, meer CNN-achtige nieuwsprogramma’s. Heel erg jammer.

Wat de toekomst ook zou brengen, ik zou niet op alles ‘ja’ zeggen. Het moest wel bij me passen.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen