‘John de Mol verkoopt belang in SBS niet aan ITV’

Het belang dat Talpa heeft in SBS is geen onderdeel van een eventuele verkoop van het bedrijf van John de Mol aan de Britse tv-zender ITV. Dat meldt de Britse vaksite Broadcast Now vandaag. Naast zijn productie-activiteiten over de hele wereld, is Talpa in Nederland voor 33 procent eigenaar van SBS. De overige aandelen zijn in handen van het Finse Sanoma. De tv-zenders van SBS, waaronder Net5, SBS 6, Veronica en SBS 9, gelden op dit moment nog als proeftuin voor nieuwe formats van Talpa.

Volgens de vaksite praten ITV en De Mol over een driejarig exit plan. Ook zou er worden gepraat over een ‘non-compete contract’, dat het De Mol onmogelijk maakt om na die drie jaar een concurrerend productiehuis te beginnen.

De Britten kennen Talpa vooral van het hitformat The Voice. Er zijn van dat format ongeveer 60 lokale versies gemaakt. De opbrengsten van het programma zouden ruim 60 procent van het totale inkomen van Talpa beslaan.

ITV en Talpa hebben bevestigd dat er gesprekken plaatsvinden, maar willen niet ingaan op inhoudelijke details.

 

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen