Hans Beerekamp vindt talkshow Eva Jinek geslaagd

Foto: RTLHans Beerekamp, de tv-recensent van het NRC Handelsblad, vindt de dagelijkse late night-show van Eva Jinek geslaagd. Dat schrijft hij vandaag in zijn column in NRC Handelsblad. Beerekamp denkt dat Jinek de afgelopen maanden iets heeft toegevoegd aan het Nederlandse tv-landschap. “Vriend en vijand moeten toegeven dat de opzet om eens wat andere mensen voor de camera te krijgen – nieuwe experts, meer vrouwen en leden van etnische minderheden – wel geslaagd is“, zegt hij.

Toch ziet ook Beerekamp dat de reacties op Jinek, op z’n zachts gezegd’, gemengd zijn. “Dat Jinek de meningen verdeelt, is een essentieel aspect van wat haar in mijn ogen goed maakt, althans: zo passend bij waar televisie nu voor staat.

Daarmee doelt Beerekamp op de beweging dat tv-programma’s steeds meer draaien om een persoonlijkheid. “Dat betekent niet dat je perfect zou moeten zijn, alles zou moeten weten en kunnen.”

Net als bij Matthijs van Nieuwkerk is juist een zekere onhandigheid deel van de charme van Jinek.”

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen