EenVandaag pakt uit met debat Pechtold en Wilders

Foto: EenVandaagHet is EenVandaag gelukt om PVV-leider Geert Wilders en D66-leider Alexander Pechtold te strikken voor een lang één-op-één-debat. Ze kruisen twee dagen voor de Provinciale Statenverkiezingen, op maandag 16 maart, de degens. Dat heeft AvroTros laten weten. De hele uitzending zal in het teken staan van deze bijzondere confrontatie. “De onderwerpen waar Wilders en Pechtold over zullen debatteren zijn onder andere de Europese Unie, terreur en stand van de economie.”

Wilders en Pechtold gaan momenteel nek-aan-nek in de peilingen en zijn al jaren elkaars grote politieke tegenstrevers. Regelmatig botsten ze heftig in de Tweede Kamer.

Zo sprak Pechtold er publiekelijk schande van dat er bij een door Wilders georganiseerde demonstratie NSB-vlaggen werden meegedragen. Wilders op zijn beurt maakte de D66-leider uit voor ‘zielig, miezerig mannetje’.

Pieter Jan Hagens zal het debat tussen beide heren leiden.

Het is niet het enige tv-debat dat EenVandaag organiseert. Op zaterdag 14 maart is er nog een debat tussen Emile Roemer (SP) en Sybrand Buma (CDA).

De twee één-op-één debatten komen in plaats van het traditionele EenVandaag-debat. Daar wilden PvdA en VVD niet aan meedoen.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen