Dramaserie over Anthony Fokker in de maak

Tv-producent BlazHoffski werkt aan een dramaserie over het leven van de Nederlandse luchtvaartpionier Anthony Fokker, gebaseerd op de biografie Een Vervlogen Leven van Marc Dierikx. Dat heeft het productiehuis vandaag laten weten. Het is niet zo maar dat er juist nu aan de serie gewerkt wordt. “Eind 2018 is het 100 jaar geleden dat Anthony Fokker zijn Nederlandse bedrijf opzette dat in twintig jaar tijd uitgroeide tot het grootste vliegtuigbouwbedrijf van de wereld”, aldus de producent.

Fokker schreef luchtvaartgeschiedenis. Hij was een wereldspeler. “Een genie, die in de persoonlijke omgang onuitstaanbaar en rücksichtslos kon zijn.

De dramatische ontwikkelingen op zowel professioneel als persoonlijk vlak maken Fokkers verhaal uitermate interessant, vindt BlazHoffski. “Professioneel ging het Fokker voor de wind, in de liefde echter had hij geen geluk.

Fokkers levensverhaal bevat alle ingrediënten voor een spannende dramaserie, die zich afspeelt in de historische setting van de eerste helft van de vorige eeuw en waarin ook de Eerste Wereldoorlog vanzelfsprekend een belangrijke rol speelt.

BlazHoffski is het tv-bedrijf van Dan Blazer en de bekende tv-presentator Erik van der Hoff. Hun bedrijf is onderdeel van mediaconcern Warner Bros.

De tv-producent maakt de serie samen met Marc Dierikx en dramaproducent Anton Smit, bekend van Oud Geld en De Tweeling.

BlazHoffski is bekend van tv-programma’s als 24 Uur Met, Toren C en De Beste Singer-Songwriter van Nederland.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen