‘De Wereld Draait Door is top van apenrots’

Menno Bentveld vindt dat De Wereld Draait Door het hoogst haalbare is op tv-gebied. Dat laat hij blijken in VARAgids. Bentveld heeft in het verleden een aantal keer als invaller op de stoel van Matthijs van Nieuwkerk gezeten. “In 2007 was het programma nog beduidend kleiner, maar bij de tweede invalbeurt was DWDD echt groot. Dat voelde ik aan alles. Het is live, je voert gesprekken, er zijn instarts, een bandje, mensen reageren op elkaar, het is snel, het programma heeft invloed“, zegt hij. 

De VARA-presentator is onder de indruk van DWDD. “Het is de top van de apenrots“, zegt hij. “Bij DWDD speelt de presentator totaalvoetbal, al je kennis kan aangesproken worden. Alles wat je kan en durft, op het hoogste niveau. Je moet goed voorbereid zijn, en dan gaan.

Zelf maakt Bentveld het programma Vroege Vogels. “Bij Vroege Vogels werken we natuurlijk losser dan bij zo’n dagelijkse talkshow. Bij DWDD doet een redacteur een gespreksvoorstel, krijg de presentator nog een artikel dat hij moet lezen, en dan komt een nieuwe redacteur bij je zitten over een ander onderwerp. Een machinerie.”

Onlangs heb ik ook Kassa een paar keer overgenomen van Brecht van Hulten. Een heel ander programma, maar ook interessant.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen