Charlotte Besijn durfde acteercarrière niet aan

Charlotte Besijn durfde het vijf jaar geleden niet aan om te stoppen met Goede Tijden Slechte Tijden en verder te gaan als freelance actrice. Dat vertelt ze in de Beau Monde. Besijn koos voor een backstage-rol bij GTST. “Ik was 47, geen leeftijd waarop de rollen voor het oprapen liggen. Ook kenden zowel producenten als het publiek me als Barbara; als je een rol elf jaar speelt, zit hij aan je vast. Ik durfde het financiële risico om op projectbasis aan de slag te gaan als actrice niet te nemen.

Ze koos er dus voor om achter de schermen te gaan werken. “Mijn toenmalige vriend riep dat ik regisseur moest worden. Hij wist dat mijn hart bij GTST lag, dat ik het liefst bij de serie wilde blijven, maar tegelijkertijd iets nieuws wilde.

Besijn stelde het zelf voor. “Bij GTST zagen ze mijn enthousiasme en gaven me de kans het regie-traject in te gaan. Mijn overgang van voor naar achter de schermen was een vloeiende.

Spijt van het neerleggen van de rol van Barbara heeft ze niet. “De rol van Barbara was een aflopende zaak. Haar kinderen werden groot, ze had geen man meer.

Heel soms mist ze het acteren nog, maar haar ambities liggen nu bij regisseren. “In de toekomst zou ik graag een dramaserie willen regisseren, ik hou enorm van series, ben verslaafd aan Netflix.”

Een verhaal op een andere manier brengen, dus niet als een soap, waarin je je aan bepaalde wetten dient te houden. Ik ben benieuwd of ik dat kan.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen